Tο εξώφυλλο του Le Point για Ερντογάν που εξόργισε τους Τούρκους: «Πόλεμος στο κατώφλι μας»

Tο εξώφυλλο του Le Point για Ερντογάν που εξόργισε τους Τούρκους: «Πόλεμος στο κατώφλι μας»


Το γαλλικό περιοδικό κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη, πλέον, τουρκική προκλητικότητα θέτοντας ως παράδειγμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Αγιά Σοφιάς, στη Συρία, στη Λιβύη και στη Μεσόγειο

Με τον αιχμηρό τίτλο «Ερντογάν, ο πόλεμος στο κατώφλι μας», το σημερινό πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικού "Le Point", στηλιτεύει τις ενέργειες του Προέδρου Ερντογάν και την στάση της Τουρκίας.

Το γαλλικό περιοδικό κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη, πλέον, τουρκική προκλητικότητα θέτοντας ως παράδειγμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Αγιά Σοφιάς, στη Συρία, στη Λιβύη και στη Μεσόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω τεύχος προκάλεσε, όπως φαίνεται έντονη ενόχληση στην τουρκική πλευρά με πλήθος Τούρκων χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χαρακτηρίζει ως «αξιοθρήνητους» τους Γάλλους δημοσιογράφους του περιοδικού, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, δεν αναγνωρίζουν το γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις της η Άγκυρα συμβάλει στην σταθερότητα και αποτρέπει το χάος και την αναρχία στις περιοχές που έχει εμπλακεί.

Άλλοι μάλιστα αναφέρουν πως το πρωτοσέλιδο ουσιαστικά συμβάλει στην εκλογική στήριξη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.



Παράλληλα, Τούρκοι δημοσιογράφοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα Γαλλικά, αναφέρουν πως επειδή οι πωλήσεις του περιοδικού πέφτουν, ο Ερντογάν εμφανίζεται ως «σωτήρας» για να ανεβάσει την κυκλοφορία

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο περιοδικό έχει επικρίνει τον Τούρκο Πρόεδρο με παλαιότερα μάλιστα εξώφυλλα να τον χαρακτηρίζουν ως δικτάτορα.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια