Αμερικανική «απόβαση» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης-Το πλοίο-«θηρίο» «Endurance» (ΒINTEO)Στην ανανεωμένη αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ έχει συμφωνηθεί η χώρα μας να προσφέρει διευκολύνσεις στους Αμερικανούς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης


Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «Endurance» και από χθες ξεφορτώνει στρατιωτικό υλικό και προσωπικό. Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, ελικόπτερα, άρματα και οχήματα θα μεταφερθούν σ’ όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο της διασυμμαχικής άσκησης ATLANTIC RESOLVE 2020. Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ καλωσόρισε χθες με ένα tweet το «Εndurance» αλλά και το μικρότερο πλοίο «Υuma».Aναφορά έκανε και η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μεταφορών (U.S. Navy’s Military Sealift Command) σημειώνοντας πως απαιτήθηκε μία ξεχωριστή συνεργασία των συμμάχων Ελλάδας - ΗΠΑ και των αρχών του λιμανιού για να φέρουν σε πέρας την επιχείρηση τέτοιας κλίμακας.

Η άφιξη των δύο πλοίων και η γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς μεγάλου αριθμού υλικών και δυνάμεων φανερώνει τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Σημειώνεται ότι στην ανανεωμένη αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ έχει συμφωνηθεί η χώρα μας να προσφέρει διευκολύνσεις στους Αμερικανούς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια