Αντγος ε.α. Ν. Μανωλάκος: «Η Τουρκία δείχνει τα δόντια της στην Δύση» (ΒΙΝΤΕΟ)


Στη ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην «αποστασιοποίηση» της Τουρκίας από το Δυτικό κόσμο, που σηματοδοτεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Τούρκου Προέδρου με αφορμή την επικείμενη λειτουργία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ, τόνισε πως «ο Ερντογάν, κλείνει το μάτι στους ακραίους ισλαμιστές, επαναφέροντας στο μυαλό όλων, τους θρησκευτικούς πολέμους».

«Οι Ευρωπαίοι βλέπουν πλέον τι έχουν δίπλα τους», σημείωσε ο κ.Μανωλάκος, επισημαίνοντας πως κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, η Τουρκία επιδεικτικά, καταργεί και παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, σε ένα θέατρο επιχειρήσεων, που εκτείνεται από τη Συρία και το Ιράκ, έως την Κύπρο και πρόσφατα τη Λιβύη.

Ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ και νυν Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ., επέρριψε την απόλυτη ευθύνη των εξελίξεων στην προκλητικότητα της Τουρκίας, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για την ανάγκη προετοιμασίας του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινής γνώμη για μια πιθανή εμπλοκή.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες… Η ελληνική κοινωνία πρέπει να προετοιμάζεται. Έχουμε μία Τουρκία που κάνει σημεία και τέρατα εδώ και 15 μήνες…Εμείς οι στρατιωτικοί είμαστε οι ολιγώτερο πολεμοχαρείς, γιατί γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου» υπογράμμισε ο κ.Μανωλάκος, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές -τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ευρώπη- ότι δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει  την προσβολή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Δείτε σχετικά αποσπάσματα:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια