Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ελλήνων ανησυχεί για «θερμό επεισόδιο» με Τουρκία (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ελλήνων ανησυχεί για «θερμό επεισόδιο» με Τουρκία (ΓΡΑΦΗΜΑ)


Δημοσκόπηση MRB: Το 66% όσων απάντησαν στη δημοσκόπηση της εταιρείας φοβάται ότι είμαστε κοντά σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Μεγάλη ανησυχία εντοπίζεται στους πολίτες σε σχέση με το ότι είμαστε μπροστά σε ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία. Συγκεκριμένα στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες σε ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά». Η απάντηση αυτή δεν ξενίζει, καθώς εδώ και μήνες είμαστε σε φάση που υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πράξεις.


Σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 62,1% εκφράζει την ανησυχία του για την οικονομία, καθώς απαντάει ότι ότι «το εισόδημα του νοικοκυριού έχει ήδη μειωθεί λόγω της πανδημίας» και «το εισόδημα του νοικοκυριού θα μειωθεί λόγω της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Επίσης, το 75,3% εκφράζει φόβους για έξαρση του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, ενώ το 63,4% ανησυχεί με την πιθανότητα να ασθενήσει προσωπικά ή να ασθενήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, κυρίως ηλικιωμένοι. Στο μεταξύ στους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 54,6% απαντά «Πολύ άσχημα – Αρκετά άσχημα», ενώ το 13,8% απαντά «Πολύ καλά – Αρκετά καλά».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr - pagenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια