Παναγιωτόπουλος σε ΠτΔ: «Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναύσταθμους οι στόλοι»

Παναγιωτόπουλος σε ΠτΔ: «Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναύσταθμους οι στόλοι»


Τι απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά

Πρώτο θέμα συζήτησης στην αποψινή δεξίωση για την 46η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήταν τα ελληνοτουρκικά, από την NAVTEX της Τουρκίας και τις αντί-NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου μέχρι τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και την ισλαμική προσευχή που τελέστηκε σήμερα. Ενδιαφέρον είχαν και τα «πηγαδάκια» των πολιτικών που βρέθηκαν στη δεξίωση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συναντήθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ήθελε να έχει μια πιο καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθεί ο διάλογός τους:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τι μαθαίνουμε;

Υπουργός Άμυνας: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους…

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Το Ορους Ρέις παραμένει αγκυριβοληνενο;

Υπουργός Άμυνας: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναύσταθμους οι στόλοι… Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική… Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ τόνισε μάλιστα προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «Έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε» (δείχνοντας τον Aρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο).

ΠΗΓΗ: pagenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια