Διορία τριμήνου από το Πολεμικό Ναυτικό για την ΤΠΚ 7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» (ΦΩΤΟ)

Διορία τριμήνου από το Πολεμικό Ναυτικό για την ΤΠΚ 7 «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» (ΦΩΤΟ)


Του Χρήστου Μαζανίτη

Το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του αποκλειστικού φωτορεπορτάζ στο enikos.gr για την ΤΠΚ 6 «Καραθανάσης» και τις πληροφορίες για την ΤΠΚ 7 «Βλαχάκος», το Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε τις εργασίες παραλαβής του πλοίου, το οποίο κατέπλευσε στον Ναύσταθμο του Στόλου, στην Σαλαμίνα. Το πλοίο είναι ολοκληρωμένο κατά 98%, με τις τελικές προσθήκες να γίνονται τους επόμενους μήνες. Ωστόσο είναι πλήρως αξιόπλοο κι αναμένεται όταν τοποθετηθούν και τα τελευταία τμήματα να έχει ολοκληρωθεί κι ένα μεγάλο τμήμα της εκπαίδευσης του πληρώματος στο συγκεκριμένο πλοίο.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εξελίξεις αναμένεται να έχουμε και στο θέμα της ΤΠΚ 7 «Βλαχάκος». Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε χθες, ήταν και η φωτογραφία από την πρύμνη του πλοίου, με εμφανείς τις προπέλες που τοποθετήθηκαν μετά από πολλές καθυστερήσεις.


Οι πηγές ενημέρωσης του enikos.gr αναφέρουν ότι έχει δοθεί σαφής διορία, μαζί με την τροπολογία που θα κατατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης – όπως εξήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης – για παράταση στην χρηματοδότηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, να καθελκυστεί η Πυραυλάκατος 7 ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες μετρήσεις ευστάθειας και κινητικότητας. Αυτό έχει οριστεί ρητά να γίνει μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση κατασκευής του πλοίου, ώστε να γίνει η παραλαβή του από το Πολεμικό Ναυτικό κι η ένταξή του στην δύναμη του Στόλου, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αυτή μπορεί να πάρει ακόμη ενάμισυ χρόνο, δηλαδή να παραληφθεί στις αρχές του 2022. Ωστόσο, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η ΟΝΕΧ έχει πει με κατηγορηματικό τρόπο προς το ΓΕΝ ότι μόλις αναλάβει τα ηνία των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα παραδώσει στο ΠΝ το πλοίο σε χρονικό διάστημα πολύ μικρότερο του ενός έτους.

Έπεσαν οι υπογραφές

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τα ρεπορτάζ του enikos.gr σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα αλλαγής σελίδας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, «ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ.» κ. Νίκο Ταβουλάρη και λοιπών μετόχων της εταιρείας και του Προέδρου του ομίλου Onex, κ. Παναγιώτη Ξενοκώστα, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας» αναφέρονται στην ανακοίνωση, και συμπληρώνεται: «Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα γίνει με την υπαγωγή τους στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα. Προς υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, οι μέτοχοι κ.κ. Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ» σε εταιρεία του ομίλου Onex, έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ και υπό την διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο Δικαστήριο».


Και η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει: «Όλα τα μέρη συμφώνησαν επίσης ότι θα κληθούν άμεσα και οι λοιποί μέτοχοι για να ενημερωθούν για την παρούσα συμφωνία και να προσχωρήσουν σε αυτή ώστε να μεταβιβαστεί κατά τα ανωτέρω ποσοστό τουλάχιστον 51% των μετοχών της εταιρείας «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ», γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης».

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια