Αναδρομικά: Αποφασίζει σήμερα Τρίτη 14/7 το ΣτΕ για 2,5 εκατ. συνταξιούχους


Τέλος στην αγωνία για εκατομμύρια συνταξιούχους βάζει σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Τα μαντάτα που περιμένουν να ακούσουν από το ΣτΕ 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι για τα παλαιά αναδρομικά θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, καθώς σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου, εκδίδεται η πολυαναµενόµενη απόφαση της Ολοµέλειας του ΣτΕ, που θα δώσει τέλος στο δικαστικό και δηµοσιονοµικό θρίλερ που µαίνεται από το 2015.

«Κλειδωµένη» θεωρείται από τους διαδίκους η δικαίωση των συνταξιούχων για την «ορφανή» περίοδο του 11µήνου που µεσολαβεί ανάµεσα στην προηγούµενη απόφαση του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) και την ψήφιση του νόµου Κατρούγκαλου (Μάιος 2016).

Πριν από τον Ιούνιο του 2015 τα αναδροµικά «κόπηκαν» από την προηγούµενη απόφαση της Ολοµέλειας, κάτι που εκτιµάται πως δεν µπορεί να ανατραπεί, ενώ µετά τον Μάιο του 2016 στα αναδροµικά έβαλε φραγµό ο επανυπολογισµός του νόµου Κατρούγκαλου που κρίθηκε πρόσφατα συνταγµατικός από το ΣτΕ. Συνεπώς το περίφηµο 11µηνο είναι το ενδιάµεσο χρονικό διάστηµα, που εκτιµάται πως θα αντιµετωπιστεί ως µεταβατικό. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συµπέρασµα πως η απόφαση αναµένεται να εστιάζει στα αναδροµικά του συγκεκριµένου µεταβατικού 11µήνου.

Δυνητικοί δικαιούχοι των παλαιών αναδροµικών είναι όλοι οι παλαιοί συνταξιούχοι, δηλαδή περίπου 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί έως τον Μάιο του 2016 και υπέστησαν τις περικοπές των νόµων 4093 και 4051 του 2012. 250.000.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια