Άγκυρα σε Παναγιωτόπουλο: «Όχι τέτοια αστεία-Έχουμε από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο»


Προκλητική απάντηση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. «Οι δηλώσεις που γίνονται από την Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς την ένταση», είπε μεταξύ άλλων. Υποτίμησε τη νοημοσύνη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας έδωσε σκληρή απάντηση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση με την Τουρκία με τις δηλώσεις της, ενώ απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, του συνέστησε να μην κάνει αστεία περί στρατιωτικής σύγκρουσης.

«Λέμε στον Έλληνα υπουργό να μην κάνει τέτοια άσχημα αστεία. Εξάλλου καμία πλευρά δεν μπορεί να τα λάβει σοβαρά υπόψη της. Αυτά τα αστεία θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ», είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

«Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης», είπε χαρακτηριστικά. «Οι δηλώσεις που γίνονται από την Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς την ένταση. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι κράτος φυλάρχων, είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του», είπε μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, είπε ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια