Κύπρος: Παράδοση-Παραλαβή Διοίκησης ΕΛΔΥΚ (ΦΩΤΟ)

Κύπρος: Παράδοση-Παραλαβή Διοίκησης ΕΛΔΥΚ (ΦΩΤΟ)

Λάζαρος Μαύρος

«Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα σ’ εμάς, εμείς χρωστάμε τα πάντα στην πατρίδα», ήταν τα λόγια που είπε την Παρασκευή 12η Ιουνίου 2020, παραδίδοντας την Διοίκηση της ΕΛΔΥΚ στον αντικαταστάτη του ο Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής, στο στρατόπεδο που φέρει το όνομα του θυσιασθέντος το 1974 Ελδυκάριου Ήρωα Μανιάτη Λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου στην Μαλούντα. (κλικ για μεγέθυνση)



Παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Μαρίνου Σιζόπουλου, του Πρέσβη της Ελλάδος Θεοχάρη Λαλάκου, του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, του Προέδρου των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ Θάσου Σοφοκλέους και άλλων αξιωματικών της Ε.Φ. και προσκεκλημέων, πραγματοποιήθηκε η νενομισμένη στρατιωτική τελετή παράδοσης παραλαβής της διοίκησης της ΕΛΔΥΚ, στην έδρα του Συντάγματος στη Μαλούντα.

Νέος Διοικητής της ΕΛΔΥΚ ανέλαβε ο Συνταγματάρχης Στυλιανός Τίτανας, ο οποίος στην προσφώνησή του είπε και τα εξής:

«Ως νέος Διοικητής δεν μου επιτρέπεται να πω τίποτα παραπάνω, παρά μόνο ότι θα θυσιάσω μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, με την βοήθεια του Θεού και του άξιου προσωπικού της ΕΛΔΥΚ για να έχουμε την ΕΛΔΥΚ στην θέση που της αρμόζει και διαρκώς και καθημερινά να επαυξάνουμε την ικανότητά της, ώστε να μπορείτε να μας εμπιστεύεστε και να βασίζεστε επάνω μας».

Ο αποχωρών Διοικητής, Συνταγματάρχης Μανώλης Χατζής που μετατίθεται σε κρίσιμη διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε ένα προς ένα τους παρόντες στην τελετή είπε:

«Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα σ’ εμάς. Εμείς χρωστάμε τα πάντα στην πατρίδα. Η ΕΛΔΥΚ είναι εδώ για να υπερασπίσει την φήμη της και να επιβάλει τα συμφέροντα του έθνους. Αυτό και μόνο αρκεί και αυτό έχουμε ως οδηγό μας. Σας ευχαριστώ όλους. Αυτό που θέλω να πως είναι στο επανιδείν. Νας σας έχει ο Θεός καλά».

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια