Διόπτρες για θωράκιση του Έβρου προσφέρει η Εκκλησία-Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου (ΦΩΤΟ)

Διόπτρες για θωράκιση του Έβρου προσφέρει η Εκκλησία-Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, έφτασε στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ο  Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τέσσερα συστήματα θερμικής διόπτρας σύγχρονης τεχνολογίας για τη θωράκιση του Έβρου. (κλικ για μεγέθυνση)


Τα συστήματα αυτά μπορούν να παρατηρήσουν και να ανιχνεύσουν άρμα μάχη σε απόσταση έως 5 χλμ, την κίνηση ανθρώπου στα 2,5 χλμ, ενώ στο 1 χλμ μπορεί να γίνει και αναγνώριση προσώπου. Τα συστήματα αυτά, που είναι τα από τα πιο ακριβά και τα πλέον σύγχρονα του είδους τους, ζητήθηκαν από την Εκκλησία από τις δυνάμεις του στρατού στον Έβρου, με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την κάλυψη προμηθειών του Στρατού και την αγορά ειδικού εξοπλισμού για τη θωράκιση του φράκτη στα σύνορα του Έβρου, ύψους 49 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν ηλεκτρολογικό υλικό για τη φωταγώγηση των περιφραγμένων σημείων, καθώς επίσης, πράσινο ύφασμα και συρραπτικά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντηρήσεως, ενισχύσεως και επεκτάσεως του υφισταμένου φράκτη σε έκταση 8.000 τ.μ. Δωρίσθηκαν επίσης θερμικές κάμερες νυκτερινής παρατηρήσεως/σκοπεύσεως, προκειμένου να αναβαθμιστεί το οπτικό υλικό των στρατιωτών προσδίδοντας μοναδικές δυνατότητες εντοπισμού και εγκαίρου αντιδράσεως.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο ο π. Νικόδημος Φαρμάκης Γεν. Διευθ. ΕΚΥΟ.

«Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Αισθάνεται κανείς ότι τίποτε δεν τελειώνει» δήλωσε εισερχόμενος στο συνοδικό μέγαρο ο υπουργός προσθέτοντας ότι ο φράκτης στον Έβρο κατασκευάζεται κανονικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη επίσκεψη του υπουργού, και τόνισε ότι ο σύνδεσμος της Εκκλησίας με τις ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ παλιός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί: «Πρόκειται για ένα συμβολικό δώρο, μια μικρή συμβολή στους κόπους και τις θυσίες σας, που συμβολίζει ότι είμαστε κοντά σας, ότι είμαστε μαζί σας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος παράλληλα στην μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, όταν ρευστοποίησε χρυσό και ασήμι και διέθεσε τα χρήματα για τον εθνικό αγώνα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι ανέκαθεν οι ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονταν για τα εθνικά δίκαια με τη βοήθεια της εκκλησίας, και πρόσθεσε ότι η χώρας μας είναι κατά του πολέμου, αλλά υπέρ του δικαίου.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr - mod.mil.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια