Μήνυμα αποφασιστικότητας Α/ΓΕΕΘΑ: «Κανένας δεν θα παίξει με το ένστικτο της εθνικής μας επιβίωσης»

Μήνυμα αποφασιστικότητας Α/ΓΕΕΘΑ: «Κανένας δεν θα παίξει με το ένστικτο της εθνικής μας επιβίωσης»


Τι λέει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στους επιτελείς του για τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ(p.karvounopoulos@realnews.gr)

«Με το ένστικτο της εθνικής μας επιβίωσης κανένας δεν θα παίξει»! Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετέφερε αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας σε όλες τις «στοχευμένες» επισκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες ήμερες σε κρίσιμους σχηματισμούς και μονάδες στην ΑΣΔΕΝ, στους αλεξιπτωτιστές, με τους οποίους έκανε άλμα και ο ίδιος και στον Στόλο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις ομιλίες του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε: «Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος... Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς της θάλασσας και του αέρα».

Οι επισημάνσεις του Κωνστ. Φλώρου στηρίζονται στις αναλύσεις που κάθε ημέρα λαμβάνει από τους επιτελείς του. Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά έχει επιδεινωθεί δραματικά, ειδικά έπειτα από τα γεγονότα του Έβρου, τον περασμένο Μάρτιο.

Η υβριδική επίθεση που οργάνωσε, σχεδίασε και εκτέλεσε η Τουρκία, με κεντρική κατεύθυνση, όπως δήλωναν και δηλώνουν συνεχώς υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης (ακόμα και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν), αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάρη στη μεγαλειώδη προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. «Αυτό είναι γεγονός και παρακαταθήκη. Δεν έτυχε. Πέτυχε. Και πέτυχε γιατί υπήρξαν ορθή σχεδίαση, προγραμματισμός έγκαιρη κινητοποίηση δυνάμεων, πίστη, εμπιστοσύνη, ορθές αποφάσεις γρήγορη εκτέλεση και άμεση μετακίνηση εφεδρειών», λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες προσθέτουν: «Η εργαλειοποίηση των μεταναστών, παρανόμων στη συντριπτική πλειονότητά τους και η μετατροπή τους σε όπλο στα χέρια και στους σχεδιασμούς της Τουρκίας απέτυχαν παταγωδώς Απέτυχαν εκθέτοντας τον σχεδιαστή όχι μόνο στα μάτια της Ελλάδος αυτό έλειπε... Όλος ο κόσμος κατάλαβε τι γίνεται. Εμείς ζούμε με αυτού του είδους τις συμπεριφορές δεκαετίες τώρα. Ζούμε, προοδεύουμε, επιβιώνουμε, προχωράμε, αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Στις καθημερινές ενημερώσεις και εκτιμήσεις που γίνονται στο ΓΕΕΘΑ, το συμπέρασμα είναι ένα: «Όλα έχουν ένα όριο και η Τουρκία είναι κοντά στο να το ξεπεράσει. Η ανοχή, η υπομονή, η συμβίωση με το πρόβλημα, πιθανόν και να δημιουργούν σε αυτόν που το προκαλεί την εντύπωση ότι δεν αντιδράς όπως αυτός επειδή δεν μπορείς όχι γιατί δεν θέλεις... Και τότε ο παραβάτης αποθρασυμένος εγκλωβισμένος στις υπερφίαλες δηλώσεις του, στα μαξιμαλιστικά του "θέλω", στα απίθανα εκβιαστικά του διλήμματα, πιστεύει και αυτός ο ίδιος ότι μπορεί να τα πετύχει όλα, απλώς γιατί το θέλει και νομίζει ότι το μπορεί».

Για τις πρόσφατες διακηρύξεις της Τουρκίας περί ερευνών νοτίως της Ρόδου, στη «συμφωνημένη περιοχή με τη Λιβύη», βάσει του μνημονίου, οι στρατιωτικοί επιτελείς εκτιμούν ότι «πλέον μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα εθνικών συμφερόντων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Μπαίνουμε στη σκληρή φύση των διεθνών σχέσεων. Βεβαίως και εμπιστευόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, γιατί είμαστε κράτος Δικαίου και το αποδεικνύουμε διαχρονικά και σε μικρά, αλλά και σε μεγάλα θέματα. Βεβαίως και εμπιστευόμαστε τους διεθνείς θεσμούς και τον κομβικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του διεθνούς προφίλ της χώρας. Όμως, παρακολουθούμε, ετοιμαζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε, ασκούμεθα, οργανωνόμαστε, εξοπλιζόμαστε, γιατί όταν ο προκαλών αγγίξει τον πυρήνα της ύπαρξης του προκαλουμένου, τότε ισχύει η "αρχή της αυτοβοήθειας" όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές των Διεθνών Σχέσεων. Τότε προτάσσεται το "ένστικτο της επιβίωσης", της εθνικής επιβίωσης. Και με αυτά τα πράγματα είναι καλό να μην παίζει κανείς. Όσο φίλος γείτονας και σύμμαχος κι αν είναι».

REAL NEWS 06/06/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια