Θέμα ημερών η ένταξη της ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Θέμα ημερών η ένταξη της ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας


ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταξη της υπό κατασκευής πυραλαυκάτου (ΤΠΚ) κλάσης «Ρουσσέν», τύπου Super Vita «Καραθανάσης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΝ καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου η ΤΠΚ Ν.6 να βρίσκεται στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας έως τα τέλη του μήνα. Και από εκεί και πέρα το ΠΝ θα αναλάβει ό,τι άλλες εργασίες απαιτούνται για την πλήρη ενεργοποίηση και ένταξη της νέας πυραυλακάτου στον Ελληνικό Στόλο.

Αυτή την περίοδο η ΤΠΚ Ν.6 - που θα φέρει τον όνομα του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια Χριστόδουλου Καραθανάση - βρίσκεται στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στην τελική φάση εργασιών. Προ μηνός μάλιστα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αναφέρει στη Βουλή ότι οι εργασίες είχαν φτάσει στο 98% και είχε ζητήσει από τα Ναυπηγεία να επισπεύσουν την ολοκλήρωσή τους.

Η πυραυλάκατος Ν.6 όπως και η Ν.7 θεωρούνται υπεραπαραίτητες για το ΠΝ, καθώς ο Ελληνικός στόλος χρειάζεται επειγόντως νέα πλοία. Και οι δύο πυραυλάκατοι θα φέρουν τα κατευθυνόμενα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ExocetBlock III με βεληνεκές 180χλμ.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια