Στρατηγός Ζιαζιάς: Άκαπνοι οσφυοκάμπτες και «πρόθυμοι» ενοχλήθηκαν σφόδρα από τη δήλωση Α/ΓΕΕΘΑ

Στρατηγός Ζιαζιάς: Άκαπνοι οσφυοκάμπτες και «πρόθυμοι» ενοχλήθηκαν σφόδρα από τη δήλωση Α/ΓΕΕΘΑ


Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με δική του ανάρτηση στο FB σχολιάζει με σκληρή γλώσσα για τους «πρόθυμους» που ενοχλήθηκαν από τη πρόσφατη δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και μιλάει για συκοφάντηση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το κείμενο της ανάρτησης του Στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά:

«Κάποιοι άκαπνοι οσφυοκάμπτες και «πρόθυμοι», ενοχλήθηκαν σφόδρα από τη χθεσινή δήλωση του ΑΓΕΕΘΑ, λέγοντας μάλιστα και την ανεδαφική και εκτός σύγχρονης πραγματικότητας άποψη πως ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν δικαιούται να κάνει Εξωτερική Πολιτική…….

Πρόκειται για συνειδητή απόπειρα συκοφάντησης του σημαίνοντος ρόλου των ΕΔ στο σύγχρονο πεδίο ασφάλειας. Και επιπροσθέτως πρόκειται για απόπειρα απονομιμοποίησης των ΕΔ στην συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Αγνοούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, είτε σκοπίμως είτε από πλήρη άγνοια, τον σημαίνοντα ρόλο του εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ στο ενιαίο αφήγημα εθνικής ασφάλειας της χώρας και στην Αποτροπή.

Βεβαίως η λέξη Αποτροπή στους συγκεκριμένους κύκλους προκαλεί αλλεργία………ενώ την λέξη πόλεμος δεν επιθυμούν ούτε να την προφέρουν, δημιουργεί πανικό και φόβο …..

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ.

Ο Αρχηγός είπε αυτά που έπρεπε να πει στον κατάλληλο χώρο και στον κατάλληλο χρόνο, για να αντιληφθούν εχθροί και φίλοι την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ των ΕΝΟΠΛΩΝ Δυνάμεων.

Ο Αρχηγός εξέπεμψε μήνυμα αποτροπής και την συγκεκριμένη στιγμή δεν έκανε εξωτερική πολιτική.

Η Χώρα μας άλλα ΙΜΙΑ δεν «σηκώνει» και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν.

Η Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας παρέχει δυνατότητες και επιλογές στην πολιτική ηγεσία, να εξασκήσει επιθετική εξωτερική πολιτική, για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Χώρας και των Εθνικών Συμφερόντων του ΕΘΝΟΥΣ. Είναι εθνικά οφέλιμο πλέον να σοβαρευτούμε, να οργανωθούμε και να ισχυροποιηθούμε και ενδεχομένως να εξοπλισθούμε. Έρχονται δύσκολοι καιροί για την Χώρα μας . Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Η ανάρτηση του Στρατηγού Ζιαζιά στο fb:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

 1. Άλλο ένα δύσκολο αφήγημα. Από κολλητός του Βίτσα, του Αποστολάκη και του Καμένου Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Τέσσερα χρόνια παρέα με τον Μπούλη έμαθε καλά τη γλώσσα της διπλωματίας. Είναι διαφορετικός ο λόγος του λοχαγού από τον λόγο του ΑΓΕΕΘΑ. Οι τουρκοφαγοι στρατιωτικοί καλό θα ήταν πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά να μιλάνε. Οι λοχαγοι ποτέ δεν εγκαταλείπουν τον λόχο τους κ. Πρώην ΑΓΕΣ. Τώρα ότι και να λές προς εξαγνισμό και υστεροφημία είναι αργά. Ελπίζω να αφήσει το μπλογκ τον διάλογο, όσο καυστικος και να είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Θά τόν δούμε τον κ. Αρχηγό, όταν γίνει, αν γίνει κανένας πόλεμος. Εκεί θα φανεί το μπόι του και τι απίδια έχει ο σάκκος του... Κατά τα άλλα, με τα λόγια ανεβάζω ανωγεια και κατωγεια... Πρόσφατα επί Κουβέλη είχαν καταντησει να παρακαλάνε τους Γάλλους να να νοικιάσουν κορβέτες...
  Ο ΚΥΜ προχτές στο Ισραήλ "πούλησε" την ΕΛΒΟ. Ας μας πει ο κ. Φλώρος εδώ και πόσα χρόνια έχουν να υλοποιήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα; Και τί έχει κάνει αυτός; Η Τουρκία είναι 4η αμυντική δύναμη σε όλη την Ευρώπη και 9η σε όλο τον κόσμο. Εχει δικη της αμυντική βιομηχανια με άρματα, ελικόπτερα, Drones, κλπ... Έχει κατεβάσει το πρώτο 1ο αεροπλανοφορο της το Anadolou και σχεδιάζει το 2ο. Νά μας πει ο κ.Φλωρος τι έχει κάνει και τι θα κατεβάσει....
  Κ. Φλωρε κοίταξε νά εξοπλισεις τίς ένοπλες δυνάμεις, νά τίς εκπαιδεύεις νά είναι ετοιμοπόλεμες, να καμνεις αξιοκρατικές επιλογές, κρίσεις και τοποθετήσεις αξιωματικών.
  Νά αυξήσεις τη στρατιωτική θητεία στο 12μηνο και να αφήσεις τά μποσικα λόγια τα μεγάλα... Αυτά είναι για τους πολιτικάντηδες... Το λακωνιζειν εστί φιλοσοφείν.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή