Παράταση έως 29/7 για τις φορολογικές δηλώσεις-Χρονοδιάγραμμα πληρωμών (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Παράταση έως 29/7 για τις φορολογικές δηλώσεις-Χρονοδιάγραμμα πληρωμών (ΠΙΝΑΚΑΣ)


Μέχρι και τις 29 Ιουλίου έχουν περιθώρια φυσικά και νομικά πρόσωπα για να υποβάλλουν τη φορολογική του δήλωση για τα εισοδήματα του 2019

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, δίνει χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Η παράταση αυτή ισχύει τόσο για φυσικά, όσο και για νομικά πρόσωπα.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Ο αριθμός των δόσεων

Αλλαγές όμως έχουμε και στον αριθμό των δόσεων εξόφλησης των εφετινών φόρων, ενώ παρέχεται αποκλειστικά σε φυσικά πρόσωπα έκπτωση 2% για την εφάπαξ αποπληρωμή του φόρου που θα προκύψει.

Αναλυτικότερα:

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πληρώστε άτοκα με κάρτα

Όσοι όμως έχουν πιστωτικές κάρτες με επαρκές υπόλοιπο, μπορούν όχι μόνο να κερδίσουν την έκπτωση του 2%, αλλά και να αποπληρώσουν το ποσό σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και μέχρι το Φεβρουάριο του 2022, χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ σε τόκους.

Ειδικότερα, οι εναλλακτικές των φορολούμενων είναι οι εξής:

- Εφάπαξ εξόφληση με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού και έκπτωση 2% στις 31/7

- Εξόφληση σε 8 μηνιαίες δόσεις χωρίς την έκπτωση, αρχής γενομένης από τις 31/7/2020 με τελευταία δόση στις 26/2/2021.

- Εφάπαξ εξόφληση όλου του ποσού με έκπτωση 2% και πληρωμή με πιστωτική κάρτα έως τις 31/7. Με τον τρόπο αυτό μετατίθεται η εξόφληση έως και 50 ημέρες αργότερα

- Εξόφληση με πιστωτική κάρτα όλου του φόρου και εξόφλησή του στην τράπεζα σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτό, η τελική εξόφληση μετατίθεται έως και 50 ημέρες, και ταυτόχρονα κερδίζετε και την έκπτωση του 2%.

- Εξόφληση κάθε μίας εκ των 8 μηνιαίων δόσεων σε έως και 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Χάνετε την έκπτωση του 2% που προβλέπεται για εφάπαξ πληρωμές, ωστόσο η περίοδος αποπληρωμής επεκτείνεται έως και το Φεβρουάριο του 2022.

- Σε κάθε περίπτωση είναι δυνατή η χρήση της Πάγιας Ρύθμισης των 24 - 48 δόσεων, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση επιβαρύνεστε με τόκους, καθώς τα ετησιοποιημένα επιτόκιο διαμορφώνονται στα επίπεδα του 6%.

Παράδειγμα για 1.000 ευρώ

Στον ακόλουθο πίνακα φαίνονται οι εναλλακτικοί τρόποι αποπληρωμής του εφετινού φόρου εισοδήματος.

Επιλέξαμε τα 1.000 ευρώ στο παράδειγμα, ώστε να μπορέσετε να υπολογίσετε τις δόσεις για το φόρο σας πιο εύκολα.

Το χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:


ΠΗΓΗ: moneyonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια