Αυτό είναι το επιβλητικό Hummer του Δ’ ΣΣ που θωρακίζει τα σύνορά μας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είναι το επιβλητικό Hummer του Δ’ ΣΣ που θωρακίζει τα σύνορά μας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Έχει βάρος πάνω από 4,5 τόνους, υπερβαίνει κάθετα εμπόδια και περιπολεί καθημερινά στον Έβρο

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωνε στις 28 Φεβρουαρίου ότι θα ανοίξει τα σύνορα της χώρας του προκειμένου να εισρεύσουν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στη συνοριογραμμή του Έβρου έκαναν την εμφάνισή τους θηριώδη χακί τζιπ της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του Δ' Σώματος Στρατού.

Στους πυργίσκους τους οι Έλληνες οπλίτες είχαν τα χέρια στο πολυβόλο των 0,5'' καθ' όλη τη διάρκεια της περιπολίας θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως οι εντολές που έχει λάβει είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να παραβιάσει τα φυλάκια ή τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα και να περάσει στην αντίπερα όχθη.

Όχι μόνο στη διάρκεια της κρίσης των αρχών του έτους αλλά και καθημερινά μέχρι σήμερα τα ογκώδη αυτά οχήματα σαρώνουν τα σύνορα περνώντας με ευκολία τα υψώματα της περιοχής, τις λασπωμένες λακκούβες, το τραχύ έδαφος και οποιοδήποτε εμπόδιο θα έκανε ένα οποιοδήποτε άλλο συμβατικό όχημα να σταματήσει.

Τα φουτουριστικά αυτά τζιπ αποτελούν το κόσμημα των ενόπλων δυνάμεών μας καθώς βασίζονται μεν σε αμερικανικό σχέδιο, αλλά έχουν κατασκευαστεί με τη συνδρομή της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων). Πρόκειται για Hummer τύπου HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle - Τροχοφόρο Όχημα Πολλαπλών Χρήσεων Υψηλής Κινητικότητας) και η επίσημη ονομασία τους είναι HMMWV Μ1025Α2GR.

Πρόκειται για μια από τις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές διασκευές του Hummer για στρατιωτικές χρήσεις όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες.

Έχει βάρος 4.676 κιλά, μήκος 4,839 μέτρα, πλάτος 2,16 μ., και φέρει πλήρωμα τριών ατόμων. Η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει τα 88 χιλιόμετρα την ώρα, έχει τη δυνατότητα... πλεύσης και διέλευσης υδάτινου κωλύματος έως και 1,52 μέτρων, μπορεί να υπερβαίνει κάθετα εμπόδια και η αυτονομία του επισήμως φθάνει τα 515 χιλιόμετρα.

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι έχουν τη δυνατότητα να πυροδοτούν αντιαρματικούς πυραύλους όπως είναι ο ρωσικός 9M133 Kornet ATGM που καθοδηγείται με λέιζερ, και διαθέτει αποθήκη για έως και 10 πυραύλους.

Το Humvee έχει παραχθεί σε πάρα πολλές μορφές, εξυπηρετώντας τις ανάγκες δεκάδων στρατών ανά τον κόσμο, όπως είναι η Κίνα, η Αίγυπτος, η Γεωργία, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, το Μεξικό και η Πολωνία.

Ωστόσο οι εκδόσεις M1114GR και Μ1025Α2GR του Ελληνικού Στρατού θεωρούνται από τις καλύτερες εξ όψεως. Σύμφωνα με διεθνείς ιστοσελίδες πρόκειται για μια «ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στις στρατιωτικές ικανότητες και την κινητικότητα. Η θωράκιση του μπορεί να προστατεύσει τους στρατιώτες στο εσωτερικό του από πυρά τόσο ελαφρών, όσο και μεσαίας τάξης όπλων και εκρηκτικών μέσων.

Επιπλέον η θωράκιση είναι ικανή να αντιμετωπίσει και ελαφρές αυτοσχέδιες νάρκες».


Τα χαρακτηριστικά του:

Βάρος: 4.676 χλγ.
Μήκος: 4,839 μ.
Πλάτος: 2,16 μ.
Οπλισμός: Πολυβόλο 0,50''
Πλήρωμα: 3 άτομα

Οι επιδόσεις του:

Μέγιστη Ταχύτητα: 88 χλμ/ώρα
Υπέρβαση κάθετου εμποδίου Ναι
Δυνατότητα πλεύσης: Ναι
Δυνατότητα διέλευσης υδάτινου κωλύματος με ειδική συλλογή: 1,52 μ.
Αυτονομία: 515 χλμ.

Δείτε εδώ επίδειξη των Hummer στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, το έτος 2016 στο κέντρο της Αθήνας (στο 01:15''):


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν νομίζω ότι το Mercedes 250D είναι κατώτερό του αν παραλαμβάνονταν με τις σωστές προδιαγραφές κινητήρα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή