Τι φέρνει ο «χακί»…ΕΦΚΑ για τις συντάξεις στρατιωτικών


Με έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο επιχειρεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιταχύνει την απονομή συντάξεων σε χιλιάδες στρατιωτικούς που έχουν αποστρατευτεί αλλά για χρόνια μένουν χωρίς σύνταξη.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Χιλιάδες είναι οι στρατιωτικοί που από το 2017 μέχρι σήμερα περιμένουν την σύνταξη τους και καλούνται να πληρώνουν ολόκληρες τις υποχρεώσεις τους με μειωμένες, προσωρινές, συντάξεις.

Οι στρατιωτικοί βρέθηκαν στα δίχτυα της γραφειοκρατίας λόγω της αλλαγής του ασφαλιστικού ενώ πληροφορίες του USAY.gr λένε πως ακόμα και κάποιοι που είχαν ενημερωθεί πως φαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ» της υπόθεσης τους στα τέλη του 2019, έμαθαν στην συνέχεια πως ο νέος αλγόριθμος καθυστερεί την έκδοση της σύνταξης τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη προσωπικού που θα μπορούσε να βγάλει τις συντάξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα και κάπως έτσι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από συνάντηση που είχε ο Υπουργός με στρατιωτικούς της Ομοσπονδίας των εν ενεργεία στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) αποφάσισε να πάρει μία μάλλον πρωτότυπη πρωτοβουλία δίνοντας προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας στον ΕΦΚΑ για να βγάλει τις συντάξεις και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να υπάρξουν μετατάξεις προς τον ΕΦΚΑ και από όσα άλλα υπουργεία έχουν πρώην εργαζόμενους τους που βρίσκονται στην διαδικασία έκδοσης σύνταξης.

Οι στρατιωτικοί πάντως από την μεριά τους ελπίζουν πως έστω και έτσι έστω και τώρα θα μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ εύχονται να μπει και ένα τέλος στο καθεστώς «ανασφάλιστου» που μεταπίπτουν μετά την αποστρατεία τους μέχρι να εμφανιστεί η ασφάλιση τους και πάλι ως συνταξιούχων.

ΠΗΓΗ: usay.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια