ΓΕΣ: Ο πίνακας απορριπτέων ΟΒΑ για παράταση ανακατάταξης-επανακατάταξης στο ΣΞ

ΓΕΣ: Ο πίνακας απορριπτέων ΟΒΑ για παράταση ανακατάταξης-επανακατάταξης στο ΣΞ


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατάθηκε

Δημοσιοποιήθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ο πίνακας απορριπτέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) του Στρατού Ξηράς για παράταση της ανακατατάξεως – επανακατάταξεώς τους.

Για τους ενδιαφερόμενους ο σχετικός πίνακας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ και στο σύνδεσμο ΕΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων Υυουργού Εθνικής Αμύνης και υφυπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε η ανακατάταξη – επανακατάταξη 2.000 ΟΒΑ και στους τρεις Κλάδους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως εξής:

Στο Στρατό Ξηράς 1.200 (από τους οποίους οι 600 για τις Ειδικές Δυνάμεις και οι άλλοι 600 για Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό και Μηχανικό).

Στο Πολεμικό Ναυτικό 400 (από τους οποίους οι 50 για Υποβρύχιοι Καταστροφείς της ΔΥΚ και οι υπόλοιποι 350 για άλλες ειδικότητες του ΠΝ.

Στην Πολεμική Αεροπορία 400.

Όλοι οι ΟΒΑ κατατάσσονται για μία βραχεία περίοδο 3 ετών και με δυνατότητα για εφάπαξ παρατάσεως της υπηρεσίας τους για όσους το επιθυμούν, για άλλα 3 χρόνια, συνολικώς 6 χρόνια κατ’ ανώτατο όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρατάθηκε ως τις 15 Ιουνίου 2020.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια