Βουλευτής Καστοριάς: «Φέρτε από το Κιλκίς… την 71 Α/Μ Ταξιαρχία»! (ΒΙΝΤΕΟ)


Για όλες τις «ασθένειες» της Καστοριάς υπάρχει «πανάκεια», για όλα τα προβλήματά της η … μία «λύση».

Και το όνομα αυτής … 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος»!

«Ηχεί παράταιρα», αλλά διατυπώθηκε από επίσημα χείλη!

Έτσι, σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την μετεγκατάσταση του εδρεύοντος στην Νέα Σάντα επιλέκτου Σχηματισμού στον νομό του, υποστηρίζοντας ότι «τούτη την ώρα μόνον αυτό μπορεί να κρατήσει “ζωντανή” την Καστοριά»!

Και όπως δήλωσε, υπέβαλε το σχετικό αίτημα στον …πρωθυπουργό, με «ατράνταχτα επιχειρήματα». Ενώ σε αυτήν την …«ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας» κάλεσε σε «συστοίχιση» όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου!

Το θέμα θα μπορούσε, ως χαρακτηριστική …φαιδρότητα, να «περάσει στο ντούκου».

Ωστόσο, υπάρχουν και τρεις παράμετροι, για τις οποίες κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θέτει εύλογα ερωτήματα:

Είναι δυνατόν, μέλος της Βουλής των Ελλήνων να μην γνωρίζει το αντικείμενο και την αποστολή επιλέκτων Σχηματισμών διεθνών προδιαγραφών σαν την 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος», λόγω των οποίων η επιλογή της έδρας σχετίζεται με αποκλειστικώς και μόνον στρατηγικά, τακτικά και επιχειρησιακά κριτήρια, και όχι αντίστοιχα … μικρής τοπικής οικονομίας; (Εξ ου και η επιλογή της Νέας Σάντας, και όχι του Κιλκίς ή άλλης περιοχής του νομού, ως έδρας του συγκεκριμένου Σχηματισμού).

Είναι δυνατόν, μέλος της Βουλής των Ελλήνων να ισχυρίζεται δημοσίως (στην επίμαχη συνέντευξη), ότι διατύπωσε το προαναφερθέν αίτημα …κατ’ ευθείαν στον πρωθυπουργό, και μάλιστα μέσω …SMS, ως να είναι …«κολλητός» του, άρα του δίνει το δικαίωμα να παρακάμπτει …όλη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;

Σε μία τόσο δύσκολη για όλη την χώρα και όλο τον κόσμο συγκυρία, είναι δυνατόν, μέλος της Βουλής των Ελλήνων να αναζητεί «λύσεις» για προβλήματα του τόπου του, ως να είναι ο μόνος με τέτοια, ενώ για όλους τους άλλους (π.χ. το Κιλκίς) …«δεν τρέχει τίποτε»;

Σε κάθε περίπτωση, βοηθώ τον τόπο μου δεν σημαίνει «γράφω εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μου» και προκαλώ άλλους.

Γι’ αυτό, πέραν της φαιδράς πλευράς του θέματος, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Κιλκίς καλό θα ήταν να «συστοιχιθούν» αν χρειασθεί, σε μία πάγια αμείλικτη αντιμετώπιση κάθε …«φαεινής» ιδέας και πρότασης, που προκαλεί τον τόπο μας, αποστομώνοντας τον κάθε «εμπνευστή» και «κόβοντας τον βήχα του».

Προς το παρόν αξίζει μνημονεύσεως ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, ο πρώτος αυτοδιοικητικός παράγων, στου οποίου την αντίληψη υπέπεσε η επίμαχη συνέντευξη του βουλευτή Καστοριάς, προκαλώντας ανάλογη αντίδρασή του.

Και σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον μία επί του θέματος δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά.

Για …πολλούς και διαφόρους λόγους.


ΠΗΓΗ: maxitis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια