Καλαμάτα: Στρατιωτικός με σύζυγο του παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη 5.000€ που βρήκαν στο δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλαμάτα: Στρατιωτικός με σύζυγο του παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη 5.000€ που βρήκαν στο δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ)


Όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα. Και αυτό επιβεβαιώθηκε χθες το πρωί, όταν ένα ζευγάρι Καλαματιανών βρήκε 5.000 ευρώ σε κεντρικό δρόμο της πόλης και τα παρέδωσε στην Αστυνομία, καθώς δεν σκέφθηκε στιγμή να τα κρατήσει.

Στην οδό Φραντζή, στο ύψος της Δαγρέ, το ζευγάρι, ο άνδρας στρατιωτικός που υπηρετεί στην 77 ΜΕ στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και η γυναίκα, η Σοφία Γερμανού καθηγήτρια Γαλλικών σε σχολεία της πόλης, βρήκαν στο δρόμο μια δεσμίδα τράπεζας ποσού 5.000 ευρώ.

Αμέσως συνεννοήθηκαν και ο άνδρας πήρε τη δεσμίδα και πήγε και την παρέδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, πριν ακόμα ο άνθρωπος που τα έχασε, απευθυνθεί στην Αστυνομία για την απώλειά τους.

«Η πρώτη σκέψη ήταν να βρούμε να τα επιστρέψουμε στον κάτοχο, γιατί νιώσαμε το άγχος που θα είχε και αυτός όταν αντιλαμβανόταν ότι τα έχει χάσει», μας είπε η Σοφία Γερμανού και σημείωσε: «Ήταν αρκετά μεγάλο το ποσό και σκεφθήκαμε πώς θα νιώθει ο ίδιος όταν θα αντιληφθεί ότι δεν έχει τα χρήματα, τα οποία προφανώς για να τα βγάλει από την τράπεζα τα έχει ανάγκη. Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να τα κρατήσουμε. Ήταν η πρώτη μας σκέψη να τα πάμε στην Αστυνομία».

Ο άνθρωπος που είχε χάσει τα χρήματα (επιχειρηματίας από την Πύλο) βρήκε στην Ασφάλεια τον στρατιωτικό και ευχαρίστησε αυτόν και τη γυναίκα του για την αξιέπαινη πράξη τους και για το καλό που του έκαναν.

Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα ένας συμβασιούχος εργάτης καθαριότητας της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας είχε βρει στην Αγορά πορτοφόλι με χρηματικό ποσό και το είχε παραδώσει στη διεύθυνση της ΚΑΚ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην κάτοχό του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια