Κατεχόμενα: Η Τουρκία στέλνει επιπλέον 1.500 στρατιώτες


Στα Κατεχόμενα καταφθάνουν τουλάχιστον 1.500 Τούρκοι στρατιώτες για να ενισχύσουν τον τουρκικό Στρατό στο νησί.

Βέβαια δημοσιεύματα είχαν κάνει λόγο ακόμα και για 2.500 στρατιώτες τους οποίους θα μετέφερε η Άγκυρα στο νησί για να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία εκεί ενόψει της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο με Ελλάδα και Κύπρο.

Εντός των προσεχών ημερών φθάνουν στα κατεχόμενα 1.500 στρατιώτες από τη Τουρκία για να υπηρετήσουν στις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα».

Οι στρατιώτες δεν θα τεθούν σε καραντίνα από το λεγόμενο «υπουργείο υγείας», αλλά θα τεθούν σε καραντίνα κάτω από συνθήκες και σε χώρους που καθόρισε ο στρατός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Έξαλλου, επικαλούμενη πληροφορίες η εφημερίδα γράφει επίσης ότι στις 6 Μαΐου αρχίζουν εκ νέου οι πτήσεις μεταφοράς Τουρκοκυπρίων από την Αγγλία και την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Μέχρι τις 15 του μηνός αναμένεται να επιστρέψουν από το εξωτερικό γύρω στις 2.500 άτομα.

Επιπλέον θα μεταφερθούν στα κατεχόμενα και οι σοροί οκτώ ατόμων που έχασαν την ζωή τους στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Σημερινό δημοσίευμα της «Αφρίκα» γράφει ότι ο στρατός στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που φθάνουν στα κατεχόμενα εξετάζονται στο λιμάνι στην παρουσία «αξιωματούχων της ΤΔΒΚ».

Σε γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι οι στρατιώτες στέλνονται απευθείας σε κέντρα καραντίνας που βρίσκονται σε στρατόπεδα με οχήματα που έχουν απολυμανθεί, εξετάζονται καθημερινά επί 21 μέρες από τους γιατρούς των μονάδων και όσοι νιώθουν αδιαθεσία μεταφέρονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Επισημαίνεται επίσης ότι η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τους στρατιώτες που απολύονται.

Αναφέρεται ακόμα ότι, στα κέντρα απομόνωσης χρησιμοποιούνται τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ, ότι εφαρμόζεται και απαγόρευση κυκλοφορίας με σκοπό την προστασία της υγείας του προσωπικού, δεν εκδίδονται άδειες για μετάβασή του στην αγορά και έχουν σταματήσει οι επισκέψεις στις κοινωνικές εγκαταστάσεις του στρατού.

Δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Βατάν» αναφέρει ότι ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Τολγκά Ατάκαν διέψευσε σε δηλώσεις του πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις 5 και 6 Μαΐου θα μεταφερθούν αεροπορικώς στα κατεχόμενα 2,500 άτομα.

Ο Ατάκαν είπε ότι είναι σημαντικό όλοι να συμπεριφέρονται πιο υπεύθυνα σε αυτά τα θέματα μια τέτοια κρίσιμη περίοδο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια