Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη Θρησκευτική Υπηρεσία ΓΕΕΘΑ

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη Θρησκευτική Υπηρεσία ΓΕΕΘΑ


Σύμφωνα με χθεσινό (25-04-2020) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»:

«Καζάνι που βράζει» το Πεντάγωνο, εξαιτίας όχι ένστολων, αλλά... ρασοφόρων! Ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος π. Νικόλαος Γουρδούπης, αποστρατεύτηκε και, ως εκ τούτου, επίκειται η πλήρωση της κενωθείσας θέσης.

Δύο αντιμάχονται για τη θέση: Ο ένας ιερέας, Συνταγματάρχης στο βαθμό, είναι ο αρχαιότερος και η πρώτη επιλογή εφόσον η πολιτική ηγεσία κινηθεί με βάση την ιεραρχία, που είναι, άλλωστε, και εξαγγελία - επαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Υπάρχει, όμως, και ένας δεύτερος υποψήφιος για τη θέση, Συνταγματάρχης επίσης, ηγούμενος μονής της Αττικής, φίλα προσκείμενος σε ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου. Επίσης, εμφανίζεται εσχάτως και ως ο εκλεκτός του Προκαθημένου από κύκλους της Αρχιεπισκοπής. Η επιλογή μεταξύ των δύο, αν δεν υπάρξει κάποιο αουτσάιντερ την τελευταία στιγμή, είναι πραγματική σπαζοκεφαλιά.

Ο Διευθυντής Θρησκευτικών του ΓΕΕΘΑ έχει υπό τας διαταγάς του περί τους 40 Στρατιωτικούς Ιερείς στον Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία.

Η επιλογή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, καθώς παλαιότερα (προ του π. Νικολάου Γουρδούπη) υπήρξαν κατηγορίες ιερέων προς προϊστάμενο της Διευθύνσεως πως ασκούσε επισκοπικές εξουσίες!

ΠΗΓΗ: ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 25-04-2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια