Θετικοί στον κορονοϊό δύο στελέχη της ΠΑ που εκπαιδεύονταν στην Ιταλία

Θετικοί στον κορονοϊό δύο στελέχη της ΠΑ που εκπαιδεύονταν στην Ιταλία


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Τα δύο στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε καραντίνα στις θερινές εγκαταστάσεις στο Ζούμπερι

Θετικοί στον κορονοϊό ήταν δύο Ανθυποσμηναγοί (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι εκπαιδεύονταν στην αεροπορική βάση του Λέτσε της Ιταλίας, στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος της ανταλλαγής στελεχών μεταξύ των αεροποριών των δύο χωρών. Υποβλήθηκαν χθες (02/04/2020) σε εξετάσεις, αμέσως μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Τα δύο στελέχη της ΠΑ, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονταν από χθες (02/04/2020), που επανήλθαν στην Ελλάδα, στις θερινές εγκαταστάσεις της ΠΑ στο Ζούμπερι, σε καραντίνα 14 ημερών επειδή έρχονταν από την Ιταλία. Τώρα θα παραμείνουν εκεί μέχρι να γίνουν καλά.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, το μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) της ΠΑ μετέβη χθες (02/04/2020) σε αποστολή αεροδιακομιδής ενός νεαρού ατόμου στο Αννόβερο, συνοδευόμενο από έναν γιατρό και δύο νοσηλευτές του ΕΚΑΒ.

Στην επιστροφή το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση του Λέτσε από την οποία επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος οι δύο Έλληνες Ανθυποσμηναγοί, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί. Επειδή όμως το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί στην Ιταλία, χώρα που είναι στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, φόρεσαν μάσκες και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσεως στο σκέλος Λέτσε – Ελευσίνα, συμπεριλαμβάνομένων και των δύο Ανθυποσμηναγών, πάντα σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ.

Από εκεί μετέβησαν για τον 14ήμερο περιορισμό στις εγκαταστάσεις στο Ζούμπερι, όπου τους έγινε το τέστ, το οποίο σήμερα (03/04/2020) το απόγευμα βγήκε θετικό. Οι δύο νεαροί ανθυποσμηναγοί είναι σε πολύ καλή κατάσταση της υγείας τους και – όπως σημειώθηκε – ασυμπτωματικοί.

Οι δύο νεαροί ανθυποσμηναγοί ιπτάμενοι βρίσκονταν στην αεροπορική βάση του Λέτσε, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής εκπαιδεύσεως μεταξύ των Πολεμικών Αεροπορικών Ελλάδος και Ιταλίας, διάρκειας 7 μηνών, που ολοκληρώθηκε προ ημερών. Στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής η ΠΑ στέλνει για επιχειρησιακή εκπαίδευση στα αεριωθούμενα δύο ανθυποσμηναγούς, ενώ οι συνάδελφοί τους εκπαιδεύονται στο ίδιο στάδιο στην Καλαμάτα με τα T-2E Buckeye. Οι Ιταλοί στέλνουν δικούς τους Ικάρους (όχι ανθυποσμηναγούς) οι οποίοι εκπαιδεύονται στα δικά μας ελικοφόρα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A Texan II.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η εκπαίδευση των Ιταλών Ικάρων στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε προ εβδομάδος στην Καλαμάτα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση της 120 Πτέρυγος Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Καλαμάτα τους είχε ζητήσει να μην έλθουν συγγενείς τους από την Ιταλία για την τελετή, όπως συνηθίζεται, λόγω του κορονοϊού και επειδή αν έρχονταν θα έπρεπε να μπουν αμέσως σε καραντίνα 14 ημερών. Όπερ και εγένετο βεβαίως και η τελετή έγινε σε «πολύ κλειστό κύκλο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια