Συναγερμός στις Ελληνικές Αρχές: Η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει στην Ελλάδα μετανάστες με κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός στις Ελληνικές Αρχές: Η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει στην Ελλάδα μετανάστες με κορωνοϊό (ΦΩΤΟ)


Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Έβρο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκαν συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας και μεταξύ αυτών αρκετοί φέρεται να είναι φορείς της νόσου Covid-19.

Το Newpost εδώ και μέρες είχε αποκαλύψει τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν να στείλει μετανάστες - ακόμη και φορείς του κορωνοϊού - στα ελληνικά νησιά και άπαντες ήταν σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Έβρο.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας.


Μπαράζ υπερπτήσεων

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προκαλεί και από αέρος, με μπαράζ υπεπτήσεων. Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λέσβο στα 22.000 πόδια στις 16:28 μ.μ. και ένα λεπτό αργότερα ξαναπέταξε πάνω από το νησί στα 24.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. 

Επιπρόσθετα, από τις 17:46 έως τις 17:48, άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν βορείων ακτών της Χίου στα 10.000 με 18.000 πόδια.

Επίσης, από 18:51 έως 18:52 ζεύγος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στον Βόρειο Έβρο, στα 28.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Αρμόδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Εβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια