Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων «εξ αποστάσεως» λόγω κορονοϊού!

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων «εξ αποστάσεως» λόγω κορονοϊού!


Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αξιολογεί εναλλακτική λύση της κατάταξης νεοσυλλέκτων και της απαλλαγής/αποστράτευσης στρατιωτών λόγω κορονοϊού, βάση της οποίας θα εκτελείται εξ αποστάσεως η εκπαίδευση για στρατιωτική υπηρεσία, αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ.

Οι σχετικές προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα 13 Απριλίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για να περιοριστεί η διάδοση του COVID-19, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αξιολογεί τις επιλογές για υποχρεωτικές και αμειβόμενες στρατιωτικές υπηρεσίες.

Η Daily Hürriyet ανέφερε στις 11 Απριλίου ότι το υπουργείο είναι πρόθυμο να αναστείλει προσωρινά τη στρατολόγηση και την απαλλαγή των στρατιωτών. Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, που αναφέρονται από την Hürriyet, πραγματοποιούνται εργασίες για άνδρες πολίτες που θα επωφεληθούν από την πληρωμένη στρατιωτική θητεία, να εκτελέσουν το καθήκον τους μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αντί να παραμείνουν σε στρατιωτικές θέσεις.

Για να περιοριστούν οι μετακινήσεις

Οι Τούρκοι Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) πραγματοποίησαν την πιο πρόσφατη απαλλαγή στρατιωτών την 1η Απριλίου ενώ οι πιο πρόσφατες στρατιωτικές αποστολές διεξήχθησαν στις 19 Μαρτίου. Μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι στρατιώτες που πρόκειται να αποστρατευθούν από την ΤSK βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημέρες πριν από τη διάλυση τους. Όσο για τους νεοαφιχθέντες στρατιώτες, αυτοί κρατήθηκαν υπό παρατήρηση για 14 ημέρες πριν αποσταλούν στις αντίστοιχες στρατιωτικές τους θέσεις.

Καθώς οι πρόσφατες εκτιμήσεις της TSK αποκάλυψαν πιθανή κινητικότητα λόγω της στρατολόγησης και απαλλαγής 120.000 στρατιωτών, προέκυψαν ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης.

Η απόφαση προσωρινής αναστολής αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αφού λάβει την έγκριση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών που εκτελούν τα καθήκοντά τους στο Ιράκ και τη Συρία. Επίσης υποστηρίζεται από πηγές ότι λαμβάνονται αυστηρά μέτρα κατά του κοροναϊού για τις τουρκικές μονάδες που αποστέλλονται σε διασυνοριακές θέσεις.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια