Στελέχη ΕΔ-Κορονοϊός: Προβλέπεται η κίνηση με αποδεικτικό την…στολή;

Στελέχη ΕΔ-Κορονοϊός: Προβλέπεται η κίνηση με αποδεικτικό την…στολή;


Προβλήματα στην μετακίνηση τους καταγγέλλουν πως έχουν αντιμετωπίσει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την μετακίνηση εντός της επικράτειας.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Όπως λένε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία έχουν επικοινωνήσει με το USAY.gr τους έχει ζητηθεί κατά την διάρκεια των προβλεπόμενων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό όσων δεν τηρούν την κυβερνητική διαταγή να παρουσιάζουν έγγραφο που να έχει εκδοθεί από τον εργοδότη τους (δηλαδή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και να πιστοποιεί πως όντως, (όπως έχει προβλεφθεί στην σχετική διαταγή να αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο), κινούνται προς την Υπηρεσία ή από την Υπηρεσία προς το σπίτι τους.

Οι στρατιωτικοί λένε πως τέτοιο έγγραφο δεν έχουν πάρει οπότε σε κάθε έλεγχο χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό της ιδιότητας τους και του ότι κινούνται για να εργαστούν, (κάτι το οποίο έχει προβλεφθεί να επιτρέπεται), την….. στολή.

Όμως το πιο σημαντικό, ιδίως για όσους επιστρέφουν μετά από νυχτερινή ή και υπερωριακή υπηρεσία είναι όπως λένε να πάρουν το έγγραφο και μάλιστα να αναγράφονται πάνω οι ώρες εργασίας που προβλέπονται εκ του νόμου.

Άλλωστε πρόσφατα στρατιωτικοί ζήτησαν να τους χορηγηθούν βεβαιώσεις νυχτερινής απασχόλησης για να διεκδικήσουν την νόμιμη αμοιβή τους τις οποίες όμως όπως λένε δεν έλαβαν, οπότε τα «εξοδόχορτα» του κορωνοϊού από την στιγμή που θα ανέφεραν ωράριο εργασίας θα μπορούσαν να είναι ένα αξιόπιστο αποδεικτικό μέσον για τα λεφτά που οφείλει σε κάθε στρατιωτικό η Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ usay.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τριχες.
    ΕΔ και ΣΑ εξαιρούνται. Απλο.
    Αν οι "αστυνομικοι" ειναι ανεκπαιδευτοι, ας πανε σε ενα Στρδο, να τους εκπαιδευσουν..
    Ελεος πια με την μποτσουανοελλαδα..
    Κατα το καυλουν ολοι..
    Η ΕΛΑΣ οφείλει να γνωριζει την νομοθεσία.
    Αγνοια νομου δεν επιτρέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα στελεχη των ΕΔ εξαιρουνται απο τον περιορισμο της κυκλοφοριας, για την ασκηση των καθηκοντων τους και δεν απαιτειται η κατοχη βεβαιωσης απο την υπηρεσια. Που τα ειδατε αυτα κ τα γραφετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή