Δώρο Πάσχα θα χορηγηθεί και στους υγειονομικούς των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

Δώρο Πάσχα θα χορηγηθεί και στους υγειονομικούς των Στρατιωτικών Νοσοκομείων


lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Το οικονομικό βοήθημα θα δοθεί και στο στρατιωτικό νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό που έχει εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το έκτακτο οικονομικό βοήθημα (κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενο ως «δώρο Πάσχα») πρόκειται να λάβει και το στρατιωτικό νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό που έχει εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια».

Ως γνωστόν το βοήθημα αυτό με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη είχε αποφασιστεί να δοθεί σε 108.000 εργαζομένους στα νοσοκομεία, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά όχι – σε πρώτη φάση – στους υγειονομικούς των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι εργάζονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία και κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά με τους πολίτες συναδέλφους τους. Το επίδομα αυτό θα δοθεί φέτος, εκτάκτως και άπαξ, οικονομική ενίσχυση που θα είναι ίση με το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού.

Η ενίσχυση αυτή θα καταβληθεί προς τους εργαζομένους στις 9 Απριλίου και υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος στο διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 έως 15 Απριλίου 2020, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος είναι οι εξής κατηγορίες εργαζομένων:

«Το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία, στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), στον ΕΟΔΥ, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΙΦΕΤ ΑΕ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στα κέντρα υγείας, στα κέντρα ψυχικής υγείας και στα αγροτικά ιατρεία, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠε) και στην κεντρική υπηρεσία των ΥΠε, καθώς επίσης και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται όλοι οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, συμβάσεις έργου κ.λπ.), που προσέφεραν υπηρεσίες στους αναφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων με προγράμματα απασχόλησης ή μαθητείας του ΟΑΕΔ, των στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που μετακινήθηκαν, αποσπάστηκαν ή διατέθηκαν και υπηρετούν στους προαναφερόμενους φορείς, των ιατρών που εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία και υπηρετούν σε δομές υγείας ως αγροτικοί ιατροί, καθώς επίσης και το οιοδήποτε διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης προσελήφθη, αποσπάστηκε, μετακινήθηκε και κατά συνέπεια διατέθηκε στους εν λόγω φορείς για την υποβοήθηση της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στις αναφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται όλα τα δημόσια νοσοκομεία που εποπτεύονται από τα υπουργεία α) Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), β) Εθνικής Άμυνας συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων και γ) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η έκτακτη παροχή δεν καταβάλλεται σε υπαλλήλους που απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19 και μέχρι τις 15 Απριλίου 2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού. Στη συγκεκριμένη απαγόρευση δεν εμπίπτει –και συνεπώς δικαιούται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση– το προσωπικό που παρείχε εξ αποστάσεως εργασία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια