Έχουν ο ντελιβεράς και η γάτα μεγαλύτερη αξία από τον αστυνομικό;;;

Έχουν ο ντελιβεράς και η γάτα μεγαλύτερη αξία από τον αστυνομικό;;;


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είδαμε το νέο διαφημιστικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού με κεντρικό μήνυμα «Μένουμε σπίτι - Βγαίνουμε νικητές», το οποίο προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των αστυνομικών και των συνδικαλιστών εκπροσώπων τους. Στο εν λόγω βίντεο παρατηρούμε κλειστά καταστήματα, αεροδρόμια, θέατρα και γενικά άδειους χώρους μαζικής συγκέντρωσης, άθλησης και ψυχαγωγίας. Πουθενά δεν βλέπουμε έναν αστυνομικό να περιπολεί για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού, την προστασία των περιουσιών και την πρόληψη της παραβατικότητας. Παρατηρήσαμε απλώς ένα αναμμένο φάρο περιπολικού.

2. Από την άλλη μεριά είδαμε να «παρελαύνει» το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων σε διάφορους τομείς. Βλέπουμε τις κοπέλες στο Σούπερ Μάρκετ και τους ντελιβεράδες να κυκλοφορούν με τα μηχανάκια. Είδαμε ακόμη και τη γάτα να κάνει «περιπολία» στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα κατεβασμένα ρολά του καταστήματος. Πουθενά όμως δεν είδαμε έστω δύο αστυνομικούς να περιπολούν και να ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων. Αυτοί που έχουν την νομική υποχρέωση και το καθήκον της διαρκούς ετοιμότητας και διαρκούς διατεταγμένης υπηρεσίας. Που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο.

3. Και το ερώτημα που τίθεται είναι, αν η Πολιτεία θεωρεί, ότι  αυτή είναι η θέση  της Αστυνομίας ως Θεσμού και συνακόλουθα του αστυνομικού που τον υπηρετεί;;; Δεν πιστεύουμε, ότι υπάρχουν κάποιοι σήμερα με τα μυαλά της μεταπολεμικής περιόδου, που θεωρούσαν τους αστυνομικούς ως «ανειδίκευτους εργάτες». Γιατί η εξασφάλιση της Εσωτερικής Ασφάλειας αποτελεί τον αναγκαίο όρο για κάθε παραγωγική και επενδυτική δραστηριότητα. Γιατί και στην προκειμένη περίπτωση η εφαρμογή των μέτρων έχουν ως πρωταγωνιστή  και τον Έλληνα Αστυνομικό!!!

Το επίμαχο σποτ: