4 μέτωπα προκλήσεων από Ερντογάν κατά της Ελλάδας-Στέλνει 30.000 μουσουλμάνους στην Β. Ήπειρο


Οι υπερπτήσεις μεγάλων νησιών νέο βήμα κλιμακώσεως από την Άγκυρα - Αλλάζει τακτική η Ελλάδα στο Αιγαίο: Έρχεται δυναμικότερη απάντηση στην επόμενη παραβίαση τουρκικών μαχητικών

ΑΠΟ ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα η τουρκική επιθετικότης έχει περάσει σέ νέο επίπεδο κλιμακώσεως. Δεν ομιλούμε πλέον για παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, αλλά για υπερπτήσεις μεγάλων νησιών. Πρέπει να θεωρούμε ότι ήδη ευρισκόμεθα προ μίας νέας πραγματικότητας, αφού την ίδια στιγμή ξετυλίγονται υβριδικές επιθέσεις εναντίον τής χώρας μας από πολλαπλά μέτωπα. Το μεταναστευτικό και οι απόπειρες παραβιάσεως των συνόρων αποτελούν δεύτερο μοχλό πιέσεως, ενώ η μεταφορά 30.000 μουσουλμάνων στην Βόρειο Ήπειρο δημιουργεί εστία αποσταθεροποιήσεως και βορειοδυτικά. Όμως σέ πρώτο πλάνο έχουν περάσει οι στρατιωτικές προκλήσεις. Την Μεγάλη Παρασκευή σημειώθηκε η πρώτη υπέρπτηση μεγάλου νησιού. Τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από τον Αρχάγγελο της Ρόδου. Προχθές σημειώθηκαν εννέα υπερπτήσεις και χθες η κατάσταση εκλιμακώθη με πτήσεις επάνω από την Χίο, την Λήμνο, την Ρόδο και την Σύμη, χωρίς να λείπουν οι «συνήθεις» παραβιάσεις σε μικρότερες νήσους και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και τις Οινούσσες.

Οι Τούρκοι θα ήθελαν να πιστέψουμε ότι ο ορυμαγδός αυτός των προκλήσεων συνδέεται με την άσκηση «Μαβή Βατάν», η οποία αποτελεί κάλυψη για την μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά τής Λιβύης για να υποστηρίξουν τίς επιχειρήσεις των δυνάμεων τού Πρωθυπουργού Σάρρατζ, δημιουργώντας «ομπρέλα» προστασίας επάνω από την Τρίπολη. Όμως οι κινήσεις των μαχητικών τους δεν συντονίζοντο με τον στόλο και εξαπέλυαν τις δικές τους επιχειρήσεις. Αποκλειστικός στόχος, τα Ελληνικά νησιά.

Αρμόδιοι επιτελείς αναλύουν διεξοδικά τις προκλήσεις των Τούρκων, καθώς αυτές θεωρούνται σημαντικό βήμα κλιμακώσεως, πού ίσως σημαίνει ότι η «πάγια πρακτική» μας, της «αναγνωρίσεως και αναχαιτίσεως», χρήζει αναθεωρήσεως επί το δυναμικότερον.

Θεωρείται πάντως βέβαιον ότι οι κινήσεις αυτές των Τούρκων συνδυάζονται με τίς ασύμμετρες δυνατότητες και τις υβριδικές επιχειρήσεις μέσω των μεταναστευτικών ρευμάτων, αλλά και τής παρεισφρήσεως στις δομές μεταναστών εντός τής χώρας. Ένας νέος παράγων στις επιχειρήσεις αυτές, είναι η χρήση της Αλβανίας, η οποία έχει δείξει ότι με μεγάλη ευκολία μετατρέπεται σε ορμητήριο για τα αποσταθεροποιητικά σχέδια του Ερντογάν. Και αν δεν ήταν τόσο απλό να γίνει στρατιωτική βάσις ικανή να απειλήσει την Ελλάδα, μπορεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να αποτελέσει ένα από τα πεδία του υβριδικού πολέμου.

Διπλό στόχο εξυπηρετεί η απόφαση τής κυβερνήσεως τού Έντι Ράμα να δεχθεί «πρόσφυγες» στην χώρα. Οι 50 Σύριοι πού έχουν εγκατασταθεί στην περιφέρεια του Αργυρόκαστρου, είναι απλώς «στάχτη στα μάτια». Γιατί οι 30.000 πού θα ακολουθήσουν, ούτε Σύριοι θα είναι ούτε πρόσφυγες. Αξιόπιστες πληροφορίες που έχουν περιέλθει εις γνώσιν των ελληνικών αρχών, δεν αφήνουν αμφιβολίες. Θα είναι μουσουλμάνοι μετανάστες προερχόμενοι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Μετανάστες πού θα αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση τής Βορείου Ηπείρου. Διότι εκεί θα εγκατασταθούν. Στις πόλεις και τα χωριά τής ελληνικής μειονότητος. Ήδη τα αλβανικά μέσα ενημερώσεως έχουν αποκαλύψει ότι ο σχεδιασμός προβλέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σέ περιοχές κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο και, συγκεκριμένως, στην Κακαβιά, στο Ρίπς των Αγίων Σαράντα, στο Κιάφε Μπότε, στις Τρεις Γέφυρες και την Καπεστίτσα Κορυτσάς. Και οι καταυλισμοί θα είναι και πάλι στο Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά και την Λέζα. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κόστος για την δημιουργία αυτών των κέντρων θα το καλύψει η Τουρκία.

Όμως ο στόχος, όπως έχουμε προαναφέρει είναι διπλός. Πέρα από την αλλοίωση τής Βορείου Ηπείρου, η δημιουργία ενός συμπαγούς πυρήνος μουσουλμάνων πολύ κοντά στα βορειοδυτικά σύνορά μας αποτελεί την βάση για μία ασύμμετρη απειλή προς την χώρα μας. Οποιαδήποτε στιγμή, οι μουσουλμάνοι αυτοί θα μπορούσαν να κινηθούν προς την Ελλάδα. Ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το ότι κάποιοι επεξεργάζονται σχέδια να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδος - Αλβανίας για να έλθουν από εκεί εργάτες γης. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό και πως μπορεί να εξυπηρετήσει την εφαρμογή των τουρκικών σχεδίων. Τα οποία θα εξελιχθούν συνδυαστικά. Περί τούς 300.000 επιδόξους εισβολείς συγκεντρώνονται στις Μικρασιατικές ακτές απέναντι στα νησιά μας. Η τουρκική ακτοφυλακή είναι αυτή πού έχει καθοδηγήσει ή έχει εξωθήσει κάποιους από αυτούς να προσπαθήσουν να περάσουν στα νησιά μας. Οποιαδήποτε στιγμή το εγχείρημα μπορεί να επαναληφθεί, και μάλιστα σέ μεγάλη κλίμακα. Πολύ μεγαλύτερη των προσπαθειών πού έχουμε δει και έχουμε αποτρέψει μέχρι στιγμής.

Υπάρχει όμως και η απειλή εντός των συνόρων. Οι αρχές της χωράς μας -όπως και το πανελλήνιο- ενημερώθηκαν από την «Εστία» για τις κινήσεις Τούρκων πρακτόρων πού έχουν παρεισφρήσει στις δομές μεταναστών. Μεταξύ άλλων, γράφαμε:

«Το ανεξάρτητο δίκτυο ειδήσεων Nordic Monitor, πού έχει έδρα την Στοκχόλμη και γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, έφερε στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα από διάφορες τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες πού αποκαλύπτουν ότι μέλη τής τουρκικής ΜΙΤ, τής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχουν διεισδύσει σέ κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και κατασκοπεύουν όσους επιτίθενται στον Ερντογάν.

»Η «Εστία» όμως είναι σέ θέση να γνωρίζει ότι σκοπός τής ΜΙΤ είναι και να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις δομές πού υπάρχουν στα νησιά. Διότι αυτό, κατά την Τουρκία, θα αναγκάσει την Ελληνική Κυβέρνηση να απομακρύνει τάχιστα χιλιάδες μετανάστες από την ΒΙΑΛ, την Μόρια και άλλα κέντρα για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Έτσι θα αρχίσει η «αποστολή» τής νέας φουρνιάς μεταναστών πού ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα τουρκικά παράλια».

Και μαζί όλα αυτά, έχουμε και την υγειονομική βόμβα των φορέων κορωνοϊού τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα, όπου υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταναστών.

Και αν όλα τα ανωτέρω συνιστούν νέου τύπου υβριδική απειλή, η Τουρκία με μεγάλη ευκολία τα συνδυάζει με «κλασσικού» τύπου προκλήσεις και αμφισβητήσεις. Κάποτε διεκδικούσαν την κυριαρχία 28 νησίδων. Τώρα, έχουν ανεβάσει τον αριθμό στα 150 νησιά.

Απειλές λοιπόν από την Αλβανία και τα Μικρασιατικά παράλια. Απειλές αποσταθεροποιήσεως μέσα στην χώρα, σέ όλα τα σημεία συγκεντρώσεως μεταναστών. Και πάντα παρούσα η τουρκική στρατιωτική απειλή, η οποία τις ημέρες αυτές κλιμακώνεται επάνω από μεγάλα Ελληνικά νησιά. Τέσσερα μέτωπα στα οποία η Ελλάς πρέπει να βρίσκεται σέ ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ 25/04/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Στο μεταναστευτικο η παρουσα κυβερνηση παιρνει ενα τεραστιο 0. Δυστυχως οι νεοελληνες Ελληναραδες στην πλειοψηφια τους ειναι να ζησουν το σημερα, ποδοπατωντας τις αξιες που κρατησαν ζωντανο αυτο το Εθνος. Η τιμωρια ειναι κοντινη αλλα ο γυρισμος πολυ μακρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή