Κουρδικό Πρακτορείο: «Πάνω από 30 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί»!

Κουρδικό Πρακτορείο: «Πάνω από 30 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί»!


Δράση αυτοθυσίας στο Άγρι: Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες

To HPG (οι ένοπλες δυνάμεις του ΡΚΚ) ανακοίνωσε πως η αντάρτισσα Σεμά Κοτσέρ πραγματοποίησε μια θυσιαστική δράση κατά του κατοχικού τουρκικού στρατού που ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια του αγωγού φυσικού αερίου κοντά στην συνοριακή πύλη του Γκουρμπουλάκ.

Το Κέντρο Επικοινωνίας του HPG σχετικά με την δράση αυτήν ανακοίνωσε τα εξής:

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ 5 ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 30 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

«Στην επαρχία Σερχατ, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης Επαναστατικής Νικηφόρας Δράσης, η συνοδοιπόρος μας Σεμά Κοτσέρ στις 05:00 της 31/3/2020, πραγματοποίησε μια δράση αυτοθυσίας κατά του κατοχικού τουρκικού στρατού που προσπαθεί να διασφαλίσει την ασφάλεια του αγωγού φυσικού αερίου κοντά στην συνοριακή πύλη Γκουρμπουλάκ της επαρχίας Ντογουμπαγιαζίτ του νομού Άγρι.

Η συνοδοιπόρος Σεμά ενεπλάκη σε σύγκρουση με τις εχθρικές δυνάμεις, στόχευσε 5 θωρακισμένα οχήματα που ήρθαν προς ενίσχυση και μαζί με τον αγωγό φυσικού αερίου κατέστρεψε εξολοκλήρου και τα 5 οχήματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 30 στρατιώτες και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των μαρτύρων μας Αλή Πιλίνγκ, Τσιτσέκ Μποτάν και Ντιλγκές Μποτάν».

https://anfturkce.com/kurdIstan/agri-da-fedai-eylem-30-dan-fazla-tuerk-askeri-oelduerueldue-139009

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια