Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις Φορολογικές δηλώσεις 2020 (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις Φορολογικές δηλώσεις 2020 (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΠΙΝΑΚΑΣ)


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1267Β/09-04-2010 η απόφαση με Αριθμ. Α.1070 που αφορά: «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή»

Όπως ορίζει η απόφαση οι ετήσιες φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2019, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω TAXISnet και την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Η προθεσμία υποβολής σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται αυτή που ίσχυε και πέρσι δηλαδή η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου υποβάλλονται και οι εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019, καθώς και οι εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής.

Τα παραπάνω ισχύουν για φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους τους φορολογούμενους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης είτε από εξουσιοδοτημένο φοροτεχνικό - λογιστή - λογιστικό γραφείο με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.

Όσο αφορά τις δαπάνες για την έκπτωση φόρου η απόφαση ορίζει ότι στους κωδικούς 049-050 «Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών», αναγράφονται τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν για τη διατήρηση της μείωσης φόρου. Ο φορολογούμενος απαιτείται να έχει πραγματοποιήσει τις δαπάνες αυτές στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ. και να τις έχει εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως ενδεικτικά κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες-prepaid cards), μέσω λογαριασμού πληρωμών Παροχών Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 4537/2018 (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet κλπ.), το ελάχιστο ποσό των οποίων προσδιορίζεται ως ποσοστό του φορολογητέου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:


Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια