Ποιοι είναι οι νέοι Διοικητές XVI Μ/Κ ΜΠ και XII M/K MΠ


Νέος Δκτης XVI Μ/Κ ΜΠ στο Διδυμότειχο ο Υπτγος Ιωάννης Βασιλάκης


Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης είναι ο νέος Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο και διαδέχεται τον Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη που έχει αναλάβει από τον περασμένο Ιανουάριο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Ο νέος Διοικητής της νευραλγικής 16ης Μεραρχίας προήχθη πρόσφατα σε Υποστράτηγο από τον βαθμό του Ταξίαρχου και υπηρετούσε ως Διευθυντής του Α’ Κλάδου της 1ης Στρατιάς.

Προέρχεται από τα Τεθωρακισμένα και ήδη έχει αναλάβει τα καθήκοντα του στο Διδυμότειχο, αν και λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που επιχειρούν να εισβάλλουν παράνομα στην χώρα μας μέσω του νομού Έβρου και ένας σημαντικός χώρος ευθύνης ανήκει στην 16η Μεραρχία, αλλά και λόγω των μέτρων κορονοϊού, δεν έγινε επίσημη παράδοση-παραλαβή από τον προκάτοχο του Άγγελο Ιλαρίδη.

Νέος Δκτης XII M/K MΠ στην Αλεξανδρούπολη ο Υπτγος Χρήστος Μπούφης


Ο Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης, ανέλαβε με απόφαση του ΣΜΑΝ, νέος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, στην θέση του μέχρι πρότινος Διοικητή Υποστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη, ο οποίος μετατίθεται στο ΓΕΕΘΑ.

Ο κ.Μπούφης προέρχεται από τα Τεθωρακισμένα, προήχθη πριν λίγες ημέρες στην θέση του Υποστρατήγου και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του Έβρου, αφού έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης στην διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας σε διάφορες Μονάδες του Έβρου, αλλά και την 12η Μεραρχία της Αλεξανδρούπολης. Ως τον Μάρτιο του 2019 ήταν ως Ταξίαρχος Διοικητής της XXIII (23ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας – 3ο Σύνταγμα Ιππικού (ΣΙ) «ΔΟΡΥΛΑΙΟ» στο Στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης», στην Αλεξανδρούπολη. Μέχρι πρότινος είχε καθήκοντα Διευθυντή στη Δ2 Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΔΑΣΠ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Ο νέος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες τα καθήκοντά του και ενημερώνεται από τον απερχόμενο Διοικητή Άγγελο Χουδελούδη. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, αλλά και επειδή αυτό το διάστημα υπάρχουν οι κρίσιμες στιγμές στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την επιχειρούμενη από την Τουρκία προσπάθεια που κατευθύνει χιλιάδες λαθρομετανάστες να εισβάλλουν παράνομα στο νομό μας και την χώρα.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια