Στρατός Ξηράς: «Πολεμούν» ή όχι οι άδειες τον κορωνοϊό; Τι αναφέρει σχετικό έγγραφο


Τι ισχύει για τις άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις και πόσο βοηθάει ή όχι την μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού το να δωθούν άδειες σε ένα μέρος του προσωπικού το οποίο θα λειτουργεί ως «εφεδρεία»;

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) αφού επεξεργάστηκαν τα μηνύματα που τους έφτασαν από όλη την Ελλάδα, από στρατιωτικούς που καθημερινά βρίσκονται στα στρατόπεδα όλης της χώρας κατέθεσαν ως πρόταση την χορήγηση αδειών ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Όπως λένε με τις άδειες επιτυγχάνονται: α) Η στελέχωση των Μονάδων (σε ποσοστό 50%) για την διατήρηση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας για το προσεχές κρίσιμο διάστημα. β) Η αποσυμφόρηση των χώρων των στρατοπέδων για την προστασία από τον ιό. γ) Ο περιορισμός της καθημερινής μετακίνησης μεγάλου μέρους του προσωπικού. δ) Η άμεση αναπλήρωση συναδέλφων που πιθανόν να χρειαστεί να τεθούν σε απομόνωση ή να νοσηλευτούν καθόσον θα υπάρχει “εφεδρεία” προσωπικού ενώ παράλληλα θα καθίσταται πιο εύκολη η ιχνηλάτηση των επαφών των συναδέλφων που έχουν νοσήσει.

Το αίτημα – πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ που έχει πάει στους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στην πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγινε καθώς όπως αναφέρει η ΠΟΜΕΝΣ «με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν θα χορηγηθούν φέτος οι εορταστικές άδειες στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Την ίδια ώρα όμως που κόβονται οι εορταστικές άδειες πληροφορίες του USAY.gr λένε πως στα στρατόπεδα έχει φτάσει έγγραφο το οποίο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συνιστά να ληφθεί με μέριμνα των Διοικήσεων κάθε κλιμακίου οποιοδήποτε επιπρόσθετο διοικητικό μέτρο, δηλαδή επιπλέον άδειες ή εφαρμογή κυλιόμενου προγράμματος για την καταπολέμηση του κορωνοϊού!

Εύλογα λοιπόν οι στρατιωτικοί αναρωτιούνται αν τελικά η μείωση του προσωπικού στα στρατόπεδα βοηθάει ή όχι τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: usay.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣΤΕ! ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΕΔΑ ΤΟΥ 2012! ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! ΤΩΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΑΙ ΤΏΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΏΣΟΥΝ. Δεν Ξέρουμε τι θα γίνει με την οικονομία, δεν ξέρουμε τι μέτρα θα πάρουν για τις κλειστές επιχειρήσεις και τον κόσμο που δεν δουλεύει και εσύ τον χαβά σου. Ξύπνα ρεεεεεε

   Διαγραφή
 2. Να συνεχίσουν οι κανονικές άδειες να δίνονται όπως γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια.Οι εορταστικές άδειες φέτος να μην δοθούν αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε να ισχύσουν περιοριστικά μέτρα. Εντός των Μονάδων και των Επιτελείων καλό είναι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Όσοι χώροι το επιτρέπουν, να γίνει αραίωση του προσωπικού και όλοι να τηρούν κανόνες υγιεινής. Για το μόνιμο προσωπικό ας εφαρμόζεται η εργασία με το 50% της δύναμης και το 50% σε επιφυλακή στο σπίτι, Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λείπει το 50% σε άδεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή