«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΡΘΙΑ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΡΘΙΑ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ»


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΡΟΣ: Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΚΟΙΝ.: Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ: Οι Έλληνες Στρατιωτικοί δεν ζητούν διακριτή μεταχείριση. Βάλανε για άλλη μια φορά πλάτη και κρατάνε την Πατρίδα όρθια. Ζητούν να εφαρμοστούν οι Νόμοι και να στηρίξει η επιτέλους η Πολιτεία τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Ο κύριος Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που για άλλη μια φορά βάζουν πλάτη στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας. Οι Έλληνες Στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή της δύσκολης κατάστασης στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο μας βάλανε για άλλη μια φορά πλάτη και μην υπολογίζοντας για άλλη μια φορά ούτε τον εαυτό τους αλλά πολλές φορές ακόμη και την οικογένειά τους κρατήσανε την Πατρίδα όρθια για άλλη μια φορά.

Όμως η ανθρώπινες αντοχές έχουν και τα όριά τους και αναμένουν και η Πολιτεία να στηρίξει επιτέλους τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Κατόπιν των παραπάνω προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, σας παραθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα- προτάσεις:

Γνωρίζετε ότι ο Έλληνας Στρατιωτικός μπαίνει στην ροή των μεταθέσεων κάθε 2 χρόνια μαζί με την οικογένειά του; Έως πότε θα συνεχίζεται αυτό. Ήρθε η ώρα να νομοθετήσει επιτέλους η πολιτεία για το αμετάθετο με την συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας.

Νυχτερινή αποζημίωση: Η πολιτεία την έχει νομοθετήσει γιατί επιτέλους δεν την εφαρμόζει;

Μισθολόγιο Στρατιωτικών: Πότε η Πολιτεία θα εφαρμόσει επιτέλους τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας με την επιστροφή μισθολόγιο που ορίζει η απόφαση του ΣτΕ;

Γνωρίζετε ότι εργαζόμαστε πολύ πάνω από τα προβλεπόμενα όρια εργασίας που η Πολιτεία έχει ορίσει;

Γνωρίζετε ότι οι σύζυγοι μας είναι ηρωίδες αφού σχεδόν μόνες τους μεγαλώνουν τις οικογένειές τους; Και σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι περήφανες για αυτό…

Γνωρίζετε ότι πρόσφατα με τον Ασφαλιστικό νόμο που φέρατε και πρόσφατα η Κυβέρνηση ψήφισε στην Βουλή συνεχίζονται οι μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις των Στρατιωτικών και μόνο μικρές βελτιώσεις έχουμε επί αυτών;

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί διαλέξανε τον δύσκολο δρόμο του λειτουργήματος του Στρατιωτικού ξέροντας ότι θα χρειαστεί να θυσιάσουν όχι μόνο την προσωπική τους και οικογενειακή τους ζωή αλλά και την ίδια την ζωή τους και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και σας το διαβεβαιώνουμε όλοι εμείς οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί. Περιμένουμε όμως από την Πολιτεία τουλάχιστον να προστατέψει τόσο εμάς και αυτό που κρατάει σε συνοχή την κοινωνία μας και λέγεται «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Στρατιωτικός, είναι αυτός που χθες σε καιρό ειρήνης σκοτώθηκε κάνοντας εκπαίδευση σε συνθήκες μάχης. Είναι αυτός που οι πολίτες πληρώνουν και γι’ αυτό τους δίνει σε αντάλλαγμα τα καλύτερά του χρόνια, ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Ο Στρατιωτικός από μικρή ηλικία μαθαίνει να είναι μάνα, πατέρας, γιός, κόρη, αδελφός και αδελφή των συμπατριωτών μας, είναι με λίγα λόγια η οικογένειά του είναι η οικογένειά σου. Αντιμετωπίστε με ανθρωπιά τα προβλήματά του και αυτός είναι μαθημένος να ανταποδίδει με κόπο και θυσίες.

Κλείνοντας σας γνωρίζουμε ότι σαφώς οι Έλληνες Στρατιωτικοί δεν ζητούν διακριτή μεταχείριση ούτε… δώρα από την Πολιτεία. Ζητούν όμως δικαιοσύνη, την εφαρμογή των Νόμων της Πολιτείας και σε αυτούς και προστασία τόσο των ιδίων του θεσμού της οικογένειας όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα που και εσείς ορκιστήκατε να τηρείτε.

Οι Βουλευτές Ηπείρου παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια