Παναγιωτόπουλος από Καστανιές: Δεν λήγει ο συναγερμός-ΦΩΤΟ με τα έργα του Μηχανικού στον Έβρο (BINTEO)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, τα Επιτηρητικά Φυλάκια και τα σύνορα στον Έβρο προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας και να συνομιλήσει με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επιχειρούν εκεί.

Σύμφωνα με το ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL:

Οι επίσημες εικόνες από το Ελληνικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές, αλλά και νοτιότερα εκεί που ο ποταμός Έβρος είναι το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Έλληνες και Τουρκία, αναδεικνύουν τη σκληρή δουλειά που έκανε το Μηχανικό όλο αυτό τον μήνα που είχε ξεσπάσει η ασύμμετρη απειλή κατά της χώρας μας από τη γείτονα.

Εκατοντάδες μέτρα σιδήρου και κονσερτίνας, απλώθηκαν σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε και μόνο σκέψη παράνομης κίνησης προς την Ελλάδα. Έργα που έπρεπε να είχαν γίνει αλλά δεν έγιναν ποτέ και δημιουργήθηκαν τώρα και κάτω από πολύ επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς.

Είναι χαρακτηριστικό όπως έλεγαν οι έμπειροι του Μηχανικού που δούλευαν στην πρώτη γραμμή ότι ακόμη και την ώρα των επεισοδίων η δουλειά για αυτούς δεν σταματούσε. Με κράνη, εξαρτήσεις και αντιασφιξιγόνες μάσκες συνέχιζαν να δουλεύουν με την ηλεκτροκόλληση ακριβώς πάνω στη μεθοριακή γραμμή ώστε να μην υπάρχει περιθώριο να προωθήσει η Τουρκία τα παράνομα εισελθόντα πρόσωπα στο έδαφος της Ελλάδας και της ΕΕ.


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στο ΕΦ Καστανεών, όπου είχαν ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση και την τήρηση των επαυξημένων μέτρων επιτηρήσεως.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε από το ΕΦ1 στις Καστανιές Έβρου:

«Βρεθήκαμε εδώ στο φυλάκιο των Καστανεών πάλι, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που διεκπεραίωσαν την αποστολή, φύλαξαν τα σύνορα, πέτυχαν να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων όταν επιχειρήθηκε ο αιφνιδιασμός το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και φυσικά να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις.

Αυτό που οπωσδήποτε λέμε είναι ότι δεν λήγει ο συναγερμός. Οι Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον -ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι- ό,τι προκύψει.

Επίσης είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για τη λήψη μέτρων υγειονομικής προφύλαξης και λόγω του κορωνοϊού, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι όλα τα Στελέχη εδώ είναι καλυμμένα πλήρως όσον αφορά στις προφυλάξεις που πρέπει να έχουν και βέβαια να μην το παραλείψω να συγχαρούμε διά ζώσης όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, όλους αυτούς που έδωσαν αυτόν τον μεγάλο αγώνα και συνεχίζουν να τον δίνουν. Ήταν οι άγρυπνοι φρουροί στα τείχη και είναι καθόλα άξιοι γιατί πέτυχαν την αποστολή τους. Η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να την φέρουν σε πέρας στο ακέραιο όπως έκαναν μέχρι τώρα».

Ακολούθως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον συνάδελφο κ. Παναγιωτόπουλο τον Έβρο γιατί δεν εφησυχάζουμε, γιατί συνεχίζουμε την προσπάθεια οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, η Frontex οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις Ασφαλείας να ενισχύουν την ασφάλεια των συνόρων μας, των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Θέλω να συγχαρώ όλους. Πρώτα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως βλέπετε εδώ έχει γίνει ένα πολύ σπουδαίο έργο από πλευράς υποδομών για να δημιουργήσουμε ασφαλή σύνορα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας απ’ όλη την Ελλάδα που είναι παρόντα σ’ αυτή την μάχη, τα στελέχη της Frontex και των Ευρωπαϊκών χωρών, της Αστυνομίας των Ευρωπαϊκών χώρων οι οποίες είναι εδώ μπροστά και φυλάνε τα Ευρωπαϊκά σύνορα ουσιαστικά φυλάνε της Ευρωπαϊκές αξίες, τις αξίες του Πολιτισμού και τις αλληλεγγύης.

Εδώ κτυπά η καρδιά της αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Είναι ένα δείγμα αλληλεγγύης μετά από πολλά χρόνια γι’ αυτό αξίζει να επισημάνουμε. Θέλω να σας πω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την δημιουργία του φράκτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο προκειμένου τα σύνορα μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα.

Κι επίσης αυτές τις ημέρες η Ελλάδα, οι Έλληνες κτίζουν έναν άλλο τοίχο. Τον τοίχο απέναντι στην επιδημία! Το κάνουμε με επιτυχία. Να συγχαρούμε όλους τους Έλληνες για την υπομονή τους, για την αυτοσυγκράτηση, για το γεγονός ότι όλοι περιορίζονται και μένουν σπίτι. Αυτή η συμμόρφωση κι αυτός ο περιορισμός δείχνει και αυτός αξίες, ατομικές για τον καθένα αλλά και συλλογικές για την ελληνική κοινωνία, τις αξίες της αλληλεγγύης. Πιστεύω αυτή την μάχη κι αυτόν τον τοίχο απέναντι στην πανδημία θα τον υψώσουμε και θα βγούμε νικητές».

Μετά το πέρας της επιθεωρήσεως στο ΕΦ Καστανεών, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν επίσης τα Επιτηρητικά Φυλάκια στο Πύθιο και το Πέταλο.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ίσως θα ήταν καλύτερα να γινόντουσαν λιγότερες έως και καθόλου επισκέψεις για να αφήσουμε τα στελέχη στην ησυχία τους να δουλέψουν όπως έχουν εκπαιδευθεί και γνωρίζουν άριστα, όπως αποδείχθηκε. Αυτό ισχύει ΚΑΙ για την στρατιωτική ιεραρχία και όχι φυσικά μόνο για την πολιτική. Θα έρθουν καλύτερες μέρες για φωτογραφίες για τους ψηφοφόρους και για τις προαγωγές. Τώρα προέχει η Πατρίδα, η Ελλάδα και η διαφύλαξη του πολύτιμου προσωπικού, ή αλλιώς ο πολλαπλασιαστής και ο καταλύτης όλων των δράσεων των ΕΔ, σε κάθε επίπεδο. Τελικά η συνεχιζόμενη εμφάνιση σε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, ή αλλιώς η κακώς εννοούμενη λανθασμένα εξωστρέφεια, είναι πιο μεταδοτική και από τον κορονοιό. Κύριοι πάρτε το παράδειγμα από τον κο Πρωθυπουργό και την στάση του στην όλη κατάσταση, γιατί χωρίς αυτόν τώρα θα βρισκόμασταν στα τάρταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή