Κορονοϊός: Αρνητικός ο Αμερικάνος Πεζοναύτης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο


Ανακούφιση μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στο Στρατόπεδο Γεωργούλα, έδρα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο. Αμερικανός από την 3-17 CAV, που είχε αναπτυχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσίασε συμπτώματα που προσομοίαζαν έντονα με αυτά του κορωνοϊού.

Μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Βόλου, κατόπιν υποδείξεων από την διοίκησης της βάσης, όπου μένουν τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης Αμερικανών και Ελλήνων Πεζοναυτών. Παρότι η αποστολή τους στην Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί από τις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου, για να αναχωρήσουν οι δυνάμεις του 17ου Τάγματος της 3ης Ταξιαρχίας Ελικοπτέρων των Αμερικανών Πεζοναυτών, χρειάζονται περίπου ένα μήνα. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινούσε βάσει προγράμματος η φόρτωση των ελικοπτέρων σε πλοίο που θα έφτανε στο λιμάνι του Βόλου, με όλο το πρόγραμμα προς στιγμή να βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας της εξέλιξης με το πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, ο Αμερικανός στρατιωτικός εμφάνισε πυρετό και ένοιωθε αδυναμία. Οι γιατροί του πήραν δείγμα και προχώρησαν σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με το ενδεχόμενο να είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δείγμα εστάλη στο νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αργά το βράδυ έκανε γνωστό ότι είναι αρνητικό στον κορωνοϊό. Η ανακούφιση ήταν έκδηλη αφού σε περίπτωση που είχε βγει θετικός ήταν άγνωστος ο αριθμός των Ελλήνων Πεζοναυτών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, όπως και το από πού μπορεί να κόλλησε. Όπως ανησυχία υπήρχε και στους κόλπους των Αμερικανών αφού είναι πολλοί οι συνάδελφοί του με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: enikos

Αναδημοσίευση: typosthes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια