Τουρκία: Ετοιμάζουν 2 νεκροταφεία για όσους πεθάνουν από COVID 19 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Δύο νεκροταφεία ετοιμάζει η Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη για όσους χάσουν τη μάχη με τον νέο κορονοϊό

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα νεκροταφείο στην ευρωπαϊκή και ένα στην ασιατική πλευρά της πόλης τα οποία όπως αναφέρουν έγιναν στο πλαίσιο των συστάσεων της Επιστημονικής Επιτροπής που συστάθηκε στο Υπουργείο Υγείας, τα αρμόδια υπουργεία και το Diyanet.

Στη Μπακλάτζα της Μπεϊκόζ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, και το Κίλιος, στη σύζευξη του Βοσπόρου με τον Εύξεινο Πόντο, θα θάβονται οι νεκροί από τον κορωναϊό. Χωρίς τους συγγενείς.

Μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, μάλιστα, μεταδίδουν ότι οι ταφές είναι πρόχειρες χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και δίχως την παρουσία της οικογένειας και συγγενών των θυμάτων.


Οι κάτοικοι του οικισμού Τσαβούσμπασι, που βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο της Μπεϊκόζ, ζήτησαν να ληφθούν προφυλάξεις για την υγεία τους.

Οι κηδείες θα τελούνται κανονικά όπως αναφέρει η Τουρκία, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ οι σοροί θα παραμένουν στα δύο αυτά νεκροταφεία για το χρονικό διάστημα από 6 μήνες έως 1 χρόνο και εν συνεχεία θα μπορούν να κηδευτούν σε κανονικό νεκροταφείο αν υπάρχει οικογενειακός τάφος.


ΠΗΓΗ: evrospress.gr - makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια