Έπαρση Ελληνικής Σημαίας και Εθνικής Περηφάνιας στο ακριτικό Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Έπαρση Ελληνικής Σημαίας και Εθνικής Περηφάνιας στο ακριτικό Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 (ΒΙΝΤΕΟ)


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Η Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Παγουρτζή και το προσωπικό του ΕΦ1, έκαναν την έπαρση της ελληνικής Σημαίας, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο

Ρίγη συγκινήσεως διαπέρασαν όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, από άκρου σε άκρο της χώρας, αλλά και εκτός αυτής, από την έπαρση της ελληνικής Σημαίας στο ακριτικό Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 (ΕΦ1) του Στρατού Ξηράς στις Καστανιές του Έβρου, που πλαισιώθηκε από τρεις διαδοχικές διελεύσεις σε πολύ χαμηλό ύψος από ένα «ζεύγος» μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.


Εκεί, όπου από την 1η Μαρτίου «χτυπά» η επιχειρησιακή καρδιά της Ελλάδος, εκεί όπου έχουν σταματήσει τα κύματα της «υβριδικής επιθέσεως» εναντίον της χώρας μας που έχει εκδηλωθεί από την Τουρκία με «προμετωπίδα» τους μετανάστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως και βιαίως στο ελληνικό έδαφος!

Εκεί λοιπόν, στο ακρότατο, ακριτικό σημείο στα βορειοανατολικά της χώρας, η Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Παγουρτζή και το προσωπικό του ΕΦ1, έκαναν την έπαρση της ελληνικής Σημαίας, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο με τέτοια ένταση και εθνική έξαρση, που ακούστηκε στα πέρατα της χώρας, χάρη στην ΕΡΤ, και συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού.

Έτσι «απλά», χωρίς την παρουσία κανενός επισήμου, ούτε καν του Μεράρχου, όπως γίνεται κάθε μέρα, όπως έγινε αυτή την ξεχωριστή για την Πατρίδα και τη Θρησκεία μας ημέρα.

Όλη η Ελλάδα, αυτές τις ώρες, ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο από την Ανθυπολοχαγό και το προσωπικό της δυνάμεως του ΕΦ1, ένοιωσε λίγο καλύτερα, ένοιωσε «λίγο ψηλότερα», που λέει και ο ποιητής!

Εξαιρετική ενέργεια από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και φυσικά της ΕΡΤ, που σκέφτηκαν, υλοποίησαν και παρουσίασαν ένα καθημερινό γεγονός (την έπαρση της Σημαίας) με αυτόν τον τρόπο, σε αυτό το μέρος και αυτή τη μέρα.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ, ΚΡΙΜΑ.2.Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή