Σκέψεις αναφορικά με αναδρομικά αποστράτων και υπολογισμό πληρωτέου ποσού στα νέα ενημερωτικά σύνταξης

Σκέψεις αναφορικά με αναδρομικά αποστράτων και υπολογισμό πληρωτέου ποσού στα νέα ενημερωτικά σύνταξης


Απόστρατος αναγνώστης μας, έστειλε τις παρακάτω σκέψεις του, αναφορικά με τα αναδρομικά των αποστράτων, καθώς και για τον υπολογισμό του πληρωτέου ποσού στα νέα ενημερωτικά σύνταξης (από Ιαν. 2019):

Για τον υπολογισμό των αναδρομικών σε 2 συνταξιούχους με ΙΔΙΕΣ ημερομηνίες κατάταξης, προαγωγών, αποστρατείας αν:

1) π.χ. τον 8/2012 έως 5/2016 (που ήταν ήδη συνταξιούχοι) ο ένας ήταν 56 ετών και ο άλλος Σ Υ Ν 60 ετών και ένα μήνα και η βασική σύνταξη τους, ήταν και αυτή ΙΔΙΑ (πάνω όμως από 1.809,00 ευρώ) τότε ο πρώτος θα είχε 2 κρατήσεις (ΕΑΣ ν 3865/10 και Ν 4022/11) και ο δεύτερος 1 κράτηση (ΕΑΣ Ν3865/10), οπότε θα έχουν διαφορετικά αναδρομικά.

2) π.χ. και οι 2 όταν αποστρατεύτηκαν είχαν 34/35 αλλά επειδή ο ένας αργότερα αναγνώρισε ΙΚΑ 12 μηνών θα έχει 1/35 παραπάνω από τον άλλο οπότε θα έχουν διαφορετικά αναδρομικά. Όπως γράφει και το σαιτ (enstoloi.net) για τον υπολογισμό των αναδρομικών είναι αρκετά τα δεδομένα για να υπολογιστούν τα αναδρομικά. Εγώ προσπάθησα να υπολογίσω με μαθηματικές πράξεις ή να μάθω πως υπολογίστηκε Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ το πληρωτέο των αναδρομικών μου, για να ενημερώσω σχετικά αλλά δεν μπόρεσα (μέχρι στιγμής). Όποιος συνάδελφος τον γνωρίζει τον υπολογισμό ας κάνει (αν θέλει) μία ανάρτηση για να τον μάθουμε όλοι μας.

Όσο αφορά το ενημ. σημ. σύνταξης ΙΑΝ/2019 (που το πληρωτέο ποσό του, είναι ΙΔΙΟ με του ΔΕΚ/2018) με εθνική σύνταξη, ανταπ. σύνταξη, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ = ΜΙΚΤΑ και ποιες είναι οι κρατήσεις των μικτών, για όσους ΟΜΩΣ έχουν έξοδο ΠΡΟ ΜΑΙΟΥ/2016 πιστεύω, ότι θα βρω τον υπολογισμό και θα ενημερώσω σύντομα σχετικά, για να τον γνωρίζουμε (από την αρχή που ξεκινάει ο υπολογισμός π.χ. ποσό με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, ποιο είναι το ποσοστό αναπλήρωσης που αντιστοιχεί στις συντ. αποδοχές, έως το τελικό ΜΙΚΤΟ -(μείον) ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ = ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΙΑΝ/2019, ΙΔΙΟ με του ΔΕΚ/2018.

Δείτε σχετικό υπολογισμό:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια