Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν τον Καμμένο για «μισθολογικά ρουσφέτια» σε στρατιωτικούς

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν τον Καμμένο για «μισθολογικά ρουσφέτια» σε στρατιωτικούς


«ΒΟΛΕΣ» ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
Τα «δωράκια» αφορούν μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στα Σώματα Ασφαλείας, λένε συνδικαλιστές.

Για «ρουσφετολογική μισθολογική προ­αγωγή» καταγγέλλουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο οι αστυνομικοί, μετά από αποδεικτικά μισθο­δοσίας του Δεκεμβρίου που ήρθαν στη δημο­σιότητα. Όπως προκύπτει από τα σημειώματα αποδοχών, δόθηκε αύξηση που προήλθε από μισθολογική ωρίμανση στο παλιό μισθολόγιο που είχε ψηφιστεί από τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, παρά το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει για τη μισθοδοσία των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, θέτοντας θέμα διαφορετικής αντι­μετώπισης των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Τι ισχύει

Σημειώνεται ότι με το νόμο 4389/2016 και το άρθρο 236 [σελίδα 2797 (141) παρακάτω ΦΕΚ] ξεκαθαριζόταν πως: «Ανα­στέλλεται από 1ης.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και αναφέρονται στις διατάξεις των περιπτώ­σεων 13 έως 36 της Υποπαραγράφου Γ1 της Παραγράφου Γ΄ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α' 222). Η ως άνω διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που επιτευχθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ισοδύναμη δημοσιονομική εξοικονόμηση».



Αντιδράσεις

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες αντι­δράσεις στους κόλπους των αστυνομικών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι συγκάλεσαν έκτακτη συνεδρί­αση όλων των ομοσπονδιών τους, καθώς θεωρούν πως η κυβέρνηση τους εμπαίζει και εφαρμόζει τη μισθολογική ωρίμανση επιλεκτικά για τους στρατιωτικούς, παρά το γεγονός πως δεν καλύπτεται από το νόμο. «Εφόσον ισχύουν τα τελευταία δημοσιεύμα­τα, θεωρούμε ότι αυτή η χώρα δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ.

Όταν βλέπουμε δημόσιο χρήμα να διαχειρίζεται από υστέρημα του ελληνικού λαού ρουσφετολογικά για τα ψηφουλάκια κατά παράβαση της νομοθεσίας, της Βουλής των Ελλήνων, τότε τι μπορούμε να πούμε και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτή την κυβέρ­νηση;», αναρωτιέται με δηλώσεις του στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομο­σπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος. «Στους υπόλοιπους ένστολους φυσικά δεν έχει ισχύσει αυτή η μισθολογική προαγωγή που έγινε στους στρατιωτικούς. Ακόμη και σε αυτή την άσχημη κατάσταση για τη χώρα, δεσπόζει το ρουσφέτι και ανα­ρωτιόμαστε πότε θα σταματήσουν οι αδικίες εις βάρος μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

«Σε συνέχεια των εγγράφων και των αναλυτικών σημειωμάτων που έχουν διαρρεύσει από το ΥΠΕΘΑ, καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της ομοσπονδί­ας μας προκειμένου να καθορίσουμε και να αποφασίσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο αναφορικά με την προκλητική και ανήθικη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις μισθολογικές μας απολαβές. Είμαστε βέβαιοι ότι με τους ενωτικούς και κοινούς αγώνες μας θα δώσουμε μία πρέπουσα απάντηση σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό», αναφέρει η πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση όλων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων. 

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ-msakellaris@e-typos.com
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-18/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια